Καιρός weather.gr

Διασυλλογικό Λαυρεωτικής: Επιστολή διαμαρτυρίας προς ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές του Ηλεκτρικού Ρεύματος

Κύριε Διευθυντά,

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται στο Δήμο Λαυρεωτικής αρχής γενομένης από το μήνα Σεπτέμβριο αλλά και κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, συχνές, πολύωρες και ενίοτε πολυήμερες διακοπές ρεύματος. Τα περιστατικά είναι εντονότερα στις περιοχές μας, δηλαδή στην παραλιακή ζώνη του Δήμου από το εργοστάσιο της ΔΕΗ (τραγική ειρωνεία) μέχρι την περιοχή του Βγεθίου και όχι μόνο. Αποκορύφωμα ήταν η διακοπή ρεύματος που ξεκίνησε στις 17-9-2019 με σπινθηρισμούς και εκρήξεις στις κολώνες και στα καφάο, και κράτησε σε κάποιες περιοχές μας μέχρι και 3 ημέρες.

Λόγω αυτών των συνεχών διαταραχών στην τάση του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν προκληθεί πολλές βλάβες σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές των κατοίκων αλλά και στο Δημοτικό φωτισμό με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν τρόφιμα, η κατανάλωση των οποίων εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των κατοίκων. Δεν θα πρέπει να παραλειφθεί να αναφερθεί ότι στις ανωτέρω περιοχές κατοικούν άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας, μικρά παιδιά, άνθρωποι ΑΜΕΑ και ασθενείς οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με ιατρικά μηχανήματα, η μη λειτουργία των οποίων μπορεί να επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην υγεία τους. Επιπλέον προκύπτουν σοβαρά θέματα ασφάλειας αφού οι βλάβες στο δημοτικό φωτισμό κάποιων περιοχών (οικισμοί Τσονίμας και Αγ Μαρίνας) δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί και ήδη υπάρχουν κρούσματα κλοπών σε κατοικίες λόγω της έλλειψης φωτισμού στους δρόμους.

Είναι προφανές ότι η δυσλειτουργία οφείλεται σε τεχνικά υποβαθμισμένο και κακά συντηρημένο δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στο Δήμο μας και το φαινόμενο αυτό ξεφεύγει πλέον των ορίων των συνήθων βλαβών.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εγγράφως για ποιες ακριβώς είναι οι αιτίες αυτών των φαινομένων, τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να εκλείψουν και το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την οριστική αποκατάσταση των βλαβών αυτών αναλαμβάνοντας η κάθε εμπλεκόμενη υπηρεσία τις ευθύνες της .

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Πρόεδρος- Νικηφόρος Φρατζέσκος, Αντιπρόεδρος-Θεμιστοκλής Μακαντάσης, Γραμματέας-Στέλιος Γρηγοράκος, Μέλη- Νίκος Αξιώτης, Αθανάσιος Αντωνιάδης, Σπύρος Ιορδανίδης, Γιώργος Κερένης, Πάρης Μαρούσης, Νίκος Παππάς, Ευάγγελος Ταράσης. Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


Ολοκληρώθηκαν και φέτος τα Τσονίμια!

Τα Τσονίμια ολοκληρώθηκαν και φέτος!!! Η αυλαία έπεσε με τον αποχαιρετιστήριο χορό του καλοκαιριού. Το Σάββατο 31/8 ήταν το αποκορύφωμα μιας σειράς εκδηλώσεων που το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας διοργάνωσε με πολύ κέφι το μήνα Αύγουστο. Το τουρνουά τάβλι, οι διαλέξεις με ενδιαφέροντα θέματα, η παράσταση Καραγκιόζη, τα διήμερα παιδικά Τσονίμια και η προβολή επίκαιρων κινηματογραφικών ταινιών, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Χωρίς προηγούμενο η μεγάλη συμμετοχή των Τσονιμιωτών με τις παρέες τους στον αποχαιρετιστήριο χορό του Σαββάτου, στο γήπεδο μπάσκετ. Νόστιμο σουβλάκι, παγωμένη μπύρα, μουσική για όλα τα γούστα, το γλυκό κέρασμα του συλλόγου και το κέφι στο απόγειο μέχρι τις πρωινές ώρες. Το χορευτικό του συλλόγου Απόλλωνα από την Κερατέα ομόρφυνε την εκδήλωση και σήκωσε τους παρευρισκόμενους στο χορό.

Ο πρόεδρος Ν. Φρατζέσκος στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην πορεία όλων των θεμάτων που απασχολούν την Τσονίμα αλλά και την Ομοσπονδία.Ευχαρίστησε τους χορηγούς, την κα Ασπασία Αργεντίνη και ιδίως την οικογένεια Μαρτίνου, για τη βοήθειά τους στην επιτυχία των εκδηλώσεων και έδωσε τα συγχαρητήρια του στα μέλη του ΔΣ της Τσονίμας και σε όσους συντέλεσαν στην επιτυχία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ Δ. Λουκάς, οι νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι κ Ι. Αδάμης, κ Η. Στουραΐτης, κ Π. Τσίκλος και ο κ. Κ. Αθανασίου. Επίσης, διασκέδασαν μαζί μας τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας και οι σύλλογοι Αγ. Μαρίνας, Πανοράματος, Βρωμοπουσίου, Περιγιαλίου, Τραχαντιέρας, Βγεθίου και ο Ναυταθλητικός Όμιλος. Τους ευχαριστούμε όλους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου.

Καλό Φθινόπωρο!!!!

-Το ΔΣ Ανεμουρίου-

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


Δήμος Λαυρεωτικής: Ορισμός Αντιδημάρχων και Εντεταλμένων Συμβούλων

Την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 ορίστηκαν οι Αντιδήμαρχοι και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι του Δήμου Λαυρεωτικής με θητεία από 01.09.2019 έως και 31.08.2019.

Με την υπ’ αριθμ. 774/ 02.09.2019 Απόφαση Δημάρχου ως Αντιδήμαρχοι ορίζονται οι παρακάτω δημοτικοί σύμβουλοι:

Στουραΐτης Ηλίας του Ευαγγέλου Αργεντίνη Ασπασία του Κωνσταντίνου Κανελλοπούλου Ελένη του ¶γγελου Μακροδημήτρης Αθανάσιος του Ευαγγέλου

Με την υπ’ αριθμ. 775/ 02.09.2019 Απόφαση Δημάρχου ως Εντεταλμένοι Σύμβουλοι χωρίς αμοιβή ορίζονται οι παρακάτω δημοτικοί σύμβουλοι:

Αδάμης Ιωάννης του Δημητρίου Ζαγουρής Χαράλαμπος του Νικολάου Λουκάς Δημήτριος του Βασιλείου Αδάμης Γεώργιος του Κωνσταντίνου ¶μαντος Κωνσταντίνος του Αντωνίου

Συνημμένες οι Αποφάσεις Δημάρχου στις οποίες περιγράφονται αναλυτικά οι αρμοδιότητες τους.

pdfpdf ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ_2.9.2019_ΜΕ_ΑΔΑ

pdfpdf ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ_2.9.2019_ΜΕ_ΑΔΑ

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


Εκλογή νέου προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαυρεωτικής και μελών Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019, στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου κατά την 19η Ειδική Συνεδρίαση τα νέα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαυρεωτικής εξέλεξαν το Προεδρείο καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναδείχθηκε ο κ. Αδάμης Ιωάννης από τη δημοτική παράταξη του εκλεγμένου Δημάρχου, Αντιπρόεδρος ο κ. Περράκης Κωνσταντίνος από τη δεύτερη σε εκλογική δύναμη δημοτική παράταξη και γραμματέας ο κ. Ιατρού Σωτήριος από την τρίτη σε εκλογική δύναμη παράταξη.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαυρεωτικής συγκροτείται από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λουκά, τους οριζόμενους Αντιδημάρχους Αργεντίνη Ασπασία και Στουραΐτη Ηλία και τα εκλεγμένα τακτικά μέλη Ζαγουρή Χαράλαμπο, Λεβαντή Κωνσταντίνο, Μακρή Αρετούσα και Κρητικό Σταύρο.

Αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν οι Τσίκλος Παναγιώτης, Αδάμης Γεώργιος, Παρασκευής Ιωάννης και Μάσκουλη Ιωάννα

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λαυρεωτικής συγκροτείται από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λουκά, τις οριζόμενες Αντιδημάρχους Αργεντίνη Ασπασία και Κανελλοπούλου Ελένη και τα εκλεγμένα τακτικά μέλη Αδάμη Ιωάννη, Αθανασίου Κωνσταντίνο, Ρόζη Σταύρο και ¶μαντο Κωνσταντίνο.

Αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι Βελετάκου Ευαγγελία, Μακροδημήτρης Αθανάσιος, Ιατρού Σωτήριος και Κρητικός Σταύρος.

 

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


Δειγματοληψία στο φρεάτιο του αγωγού του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ

Η Ομοσπονδία Παραλιακών Εξωραϊστικών & Πολιτιστικών Συλλόγων Λαυρεωτικής, στα πλαίσια της διασφάλισης & αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής μας, πραγματοποίησε στις 30/07/2019 δειγματοληψία στο φρεάτιο του αγωγού του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ, πριν εκβάλει στη θάλασσα στην περιοχή Συρί, παρουσία εκπροσώπων του Βιολογικού. Σε μερικές ημέρες τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα από το πιστοποιημένο εργαστήριο και θα κοινοποιηθούν δημοσίως.

Έχοντας αδιαπραγμάτευτη στάση απέναντι στη δημόσια υγεία των συμπολιτών μας, αλλά και γενικότερα στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, θα συνεχίσουμε την παρακολούθηση της λειτουργίας του Βιολογικού Λαυρίου και την κατάσταση της θάλασσάς μας και θα σας κρατάμε ενήμερους.

Ευχαριστούμε τη διοίκηση της ΔΕΥΑΤΗΛ και του Βιολογικού για την άψογη συνεργασία κάθε φορά που πραγματοποιούμε τους ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ελέγχους, αλλά και για την έμπρακτη υποστήριξή τους στις ενέργειές μας.

Για το Δ.Σ της Ομοσπονδίας (Διασυλλογικό)

Πρόεδρος: Ν. Φρατζέσκος 
Αντ/δρος: Θ. Μακαντάσης 
Γραμματέας: Σ. Γρηγοράκος
Μέλη: Νίκος Παππάς, Πάρης Μαρούσης, Σπύρος Ιορδανίδης, Αθανάσιος Αντωνιάδης, Γιώργος Κερένης, Ευάγγελος Ταράσης.


ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΣΟΝΙΜΑ ΑΝΑΨΑΝ!!!

Ο διακαής πόθος των Τσονιμιοτών και όχι μόνο έγινε πραγματικότητα. Ο Δήμαρχος Δ. Λουκάς πραγματοποίησε τη δέσμευσή του και υλοποίησε σε σύντομο χρόνο το έργο της ηλεκτροδότησης της παραλιακής οδού Τσονίμας-Περιγιαλίου.

Όμως οι ανάγκες των οικισμών, ιδίως την καλοκαιρινή περίοδο είναι πολλές και καθημερινές με αποκορύφωμα την τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων. Οι υπηρεσίες των Δήμων με οργάνωση και συνέπεια πρέπει να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να στέκονται κοντά στους κατοίκους, ιδίως το καλοκαίρι, που οι παραλιακοί οικισμοί δυσκολεύονται περισσότερο λόγω την υπερφόρτωσης από επισκέπτες.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού με τα «Τσονίμια 2019» να αρχίζουν από το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων!!!

Το ΔΣ Ανεμουρίου


Τοποθέτηση ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ στον παραλιακό δρόμο Τσονίμας

Φίλες και Φίλοι,

Ακόμα ένα σημαντικό έργο για την περιοχή μας ξεκίνησε να υλοποιείται. Αφορά την τοποθέτηση ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ στον παραλιακό δρόμο Τσονίμας - Περιγιαλίου που μέχρι τώρα ήταν σκοτεινός, κάνοντας ανασφαλή τη διέλευση πεζών και αυτοκινήτων.

Μια δέσμευση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Λουκά στους Τσονιμιότες άρχισε να υλοποιείται. Ζητάμε την ανοχή και την υπομονή σας μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να απολαύσουμε όλοι τα αποτελέσματα αυτού του τόσο σημαντικού έργου.

Το ΔΣ Ανεμουρίου


Εθελοντική Αιμοδοσία από την Τράπεζα Αίματος Λαυρίου

Εθελοντική Αιμοδοσία από την Τράπεζα Αίματος Λαυρίου.

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων στην Τσονίμα

Αγαπητοί  μας  φίλοι ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει το πρόγραμμα για τον εορτασμό των φετινών Τσονιμίων 2019.

 Γι΄ αυτό το καλοκαίρι έχουν προγραμματιστεί :

ΒΡΑΔIΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ στο «ΣΙΝΕ Ανεμούριο»

Ελληνικές και ξένες ταινίες, για μικρούς και μεγάλους, θα προβάλλονται κάθε Παρασκευή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

Ο κ. Δημήτρης Μπατάγιας για 14η χρονιά δηλώνει παρόν και μας τιμά με την παρουσία του.  Το Σάββατο  10/8/2019 θα μας μιλήσει για το πολύ ενδιαφέρον θέμα  «Γέλιο. Ένα θαυματουργό φάρμακο χωρίς παρενέργειες και με μηδενικό κόστος». Ώρα έναρξης 8.30 μμ. στο γήπεδο μπάσκετ

ΑΓΩΝΕΣ  ΤΑΒΛΙ

Το 15ο τουρνουά τάβλι θα διεξαχθεί και φέτος με τους προκριματικούς και ημιτελικούς να γίνονται  3  και 4 Αυγούστου και ο τελικός 25 Αυγούστου. Οι φανατικοί του αθλήματος ας ετοιμαστούν. Οι αγώνες θα διεξάγονται στο χώρο του Συλλόγου με ώρα έναρξης 7.00 μμ.

Για πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία διοργάνωσης και δηλώσεις  συμμετοχής  να απευθύνεστε στα γραφεία του Συλλόγου.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

Την Παρασκευή 23/8/2019  στο γήπεδο Μπάσκετ του Συλλόγου στις 8.45 το βράδυ θα έχουμε τη παράσταση « ο Καραγκιόζης  και το ξωτικό » από το θίασο του Πάνου Καπετανίδη.

Περιμένουμε όλους τους μικρούς μας φίλους αλλά και τους μεγάλους για να θυμηθούμε όλοι μαζί τα παλιά.

ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ

Η διήμερη παιδική γιορτή που τόσο πολύ περιμένουν οι μικροί μας φίλοι διοργανώνεται και εφέτος στις 24 και 25 Αυγούστου 2019 με ομαδικά παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις.

ΒΡΑΔΙΑ  ΤΣΟΝΙΜΙΩΝ

Το Σάββατο 31/8/2019 στις 9:30 το βράδυ στο γήπεδο μπάσκετ του Συλλόγου θα μαζευτούμε όλοι για τον αποχαιρετιστήριο χορό του καλοκαιριού.

Νόστιμο σουβλάκι θα διατίθεται  και φέτος καθώς και μπύρες και αναψυκτικά.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση στα γραφεία του Συλλόγου από 26/8-30/8/2019  και ώρα

 6.30μμ – 9.30μμ.

Προσοχή  !!!   τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Με θερμούς χαιρετισμούς ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


Διασυλλογικό: Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συναντήσεων με τις παρατάξειςΤο Ψηφοδέλτιο του Δημοτικού Συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Λαυρεωτικής»Ανακοίνωση του Συνδυασμού «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Κερατέας»Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην συνοικία της Νεάπολη

 Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συναντήσεων των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων που μετέχουν στην Ομοσπονδία με τις παρατάξεις που θα συμμετάσχουν

Το Ψηφοδέλτιο του Δημοτικού Συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Λαυρεωτικής»

Ο νέος Συνδυασμός «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Κερατέας» αποτελεί μια κίνηση από ενεργούς πολίτες, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, επιτυχημένους επαγγελματίες και εκπροσώπους φορέων της Κερατέας

Συγκέντρωση στην συνοικία της Νεάπολης στο Λαύριο, πραγματοποιησε η κομματική οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Μεντης Δαμασκηνός, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος

¶νοιξε πριν από λίγο η πλατφόρμα μέσα από την οποία οι ψηφοφόροι θα μπορούν να ενημερώνονται για το που θα ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές 2019.

Ένδειξη της επικείμενης «βαριάς ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές» χαρακτηρίζει η βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Αυτοδιοικητικών Εκλογών του Κινήματος Αλλαγής Εύη Χριστοφιλοπούλου

     Μεγάλη επιτυχία για τους αθλητές του Α.Σ. ΛΑΥΡΙΟΥ  , ΣΤΡΑΤΗ  ΚΑΝΑΓΚΙΝΗ & ΑΡΙΣΤΑΡΧΟ ΚΑ ΝΑΓΚΙΝΗ ,αφού το Σάββατο  11 -5-2019 κατέκτησαν το Πρωτάθλημα Παμπαιδων Βολλευ ΕΣΠΑΑΑ

Mε έκπληξη ενημερωθήκαμε πριν λίγο την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη του συνδυασμού μας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου!

Τους συνδυασμούς που στηρίζει σε Δήμους και Περιφέρειες όλης της χώρας ανακοίνωσε και επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα σε ανακοίνωση του, το κυβερνών κόμμα σημειώνει:

Τα επτά εργοστάσια Εξηλασμένης Πολυστερίνης της DOW στην Ευρώπη απορρόφησε η RAVAGO Building Solutions, με τον γνωστό Όμιλο να αναδεικνύεται πλέον σε ηγέτη της συγκεκριμένης αγοράς.

 

Ο Δήμος Λαυρεωτικής ενημερώνει ότι στην περιοχή Συρί (μετά το εργοστάσιο της ΔΕΗ) εκτελούνται έργα της ΔΕΗ για την τοποθέτηση καλωδίων.

 

Πηγή: www.lavriaki.gr


Δελτίο τύπου Ομοσπονδιας Παραλιακων Εξωραιστικων & Πολιτιστικων Συλλογων Λαυρεωτικης

¶ρχισε να υλοποιείται το πρόγραμμα των συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί από την Ομοσπονδία παραλιακών εξωραϊστικών και εκπολιτιστικών συλλόγων Λαυρεωτικής, με τις παρατάξεις που θα συμμετάσχουν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές στο Δήμο Λαυρεωτικής.

Ήδη το Σάββατο το απόγευμα 20/4/2019 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με την παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ της οποίας προΐσταται η κα Αρετούσα Μακρή. 


Την Κυριακή το πρωί 21/4/2019 ακολούθησε η συνάντηση με τις παρατάξεις ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ όπου προεδρεύει ο κ. Σταύρος Ιατρού και ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ με πρόεδρό της τον κ. Σταύρο Κρητικό. 
Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ανέπτυξαν τις απόψεις τους πάνω στο θεματολόγιο το οποίο είχε θέσει υπ’ όψιν τους η Ομοσπονδία και ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των συναντήσεων έχει ως εξής:
• Σάββατο 11/5 ώρα 17:00 – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ- Κος Κωνσταντίνος Λεβαντής- Στην έδρα της Ομοσπονδίας στο Πανόραμα
• Κυριακή 12/5 ώρα 10:30- ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ- Κος Δημήτρης Λουκάς- Στα γραφεία του Συλλόγου Αγίας Μαρίνας

Πρόεδρος Ν. Φρατζέσκος 
Αντ/δρος Θ. Μακαντάσης 
Γραμματέας Σ. Γρηγοράκος

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το ερωτηματολόγιο που καλούνται όλες οι παρατάξεις να απαντήσουν: Πατήστε εδώ για περισσότερα


Το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού »ΕΝΟΤΗΤΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» της υποψήφιας Δημάρχου ΑΡΕΤΟΥΣΑΣ ΜΑΚΡΗ

Το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού »ΕΝΟΤΗΤΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» της υποψήφιας Δημάρχου ΑΡΕΤΟΥΣΑΣ ΜΑΚΡΗ.

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


Πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή της πίτας του Διασυλλογικού

Το Σάββατο 9/2, η Ομοσπονδία Παραλιακών Εξωραϊστικών & Πολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Λαυρεωτικής (Διασυλλογικό), πραγματοποίησε την ετήσια κοπή πίτας στα γραφεία του συλλόγου της Αγίας Μαρίνας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πατέρας Στέφανος, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, οι αντιδήμαρχοι κ. Ιωάννης Αδάμης και κ. Παναγιώτης Τσίκλος, ο πρώην Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Λεβαντής και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κ..Αντώνης Κωστάλας, κα Αρετούσα Μακρή, κ. Σωτήρης Ιατρού, κ. Σταύρος Ρόζης, κ. Σταύρος Κρητικός, κ. Ιωάννης Παρασκευής, κα Μαρία Γκικαράκη, η κα Πίτσα Αργεντίνη και η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός» κα Βελετάκου Ευαγγελία. Επίσης, ήταν παρόντα όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, αντιπροσωπίες των συλλόγων, οι επίτροποι του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία και πλήθος κόσμου.

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Νικηφόρος Φρατζέσκος εξέφρασε τη μεγάλη χαρά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για την επάνοδο της Αγ. Μαρίνας στο σπίτι της, στο Διασυλλογικό, όνομα με το όποιο πήρε σάρκα και οστά η  άτυπη συμπόρευση από το 2000 των παραλιακών εξωραϊστικών συλλόγων. Ακολούθησαν οι ευχές του Δημάρχου κ. Δημήτρη Λουκά και των υπολοίπων αρχηγών των παρατάξεων που παρευρέθηκαν. Τους ευχαριστούμε όλους για την παρουσία τους και τις ευχές τους .

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ευλογίες του πατέρα Στεφάνου  την κοπή της Βασιλόπιτας και το καθιερωμένο  κέρασμα από την Ομοσπονδία.

Η Ομοσπονδία μας για ακόμα μία χρονιά δείχνει τον δρόμο, κάνοντας πράξη το δόγμα ‘Ισχύς εν τη ενώσει’, ενεργώντας με σύμπνοια και αποφασιστικότητα, ώστε να κατακτήσουμε τον πρωταρχικό στόχο που είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας .

Και του χρόνου με υγεία σε όλο τον κόσμο!

 Για την ομοσπονδία                 -Ο-                                -Ο-                               -Ο-           Πρόεδρος                   Αντ/δρος                  Γραμματέας        Ν. Φρατζέσκος          Θ. Μακαντάσης         Σ. Γρηγοράκος

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος μέλους του συλλόγου μας Γεώργιου Σπανού.

ΓΙΩΡΓΟ θα είσαι πάντα ανάμεσα μας !!!

Καλό παράδεισο!!!

Το ΔΣ Ανεμουρίου


Ομιλία με εισηγητή τον κ. Δημήτρη Μπατάγια

Παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου έγινε το Σάββατο 15/12 η προγραμματισμένη ομιλία με εισηγητή τον κ. Δημήτρη Μπατάγια.
Ήταν η 13η ομιλία του στο σύλλογό μας και ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα ενημέρωση των παρευρισκομένων για το «Πώς μπορούμε να γεράσουμε Νέοι και Υγιείς». Την ομιλία παρακολούθησαν εκτός από τους Τσονιμιώτες, συντοπίτες μας από το Πανόραμα, την Αγ. Μαρίνα, το Περιγιάλι, την Τραχαντιέρα και το Βρωμοπούσι. 


Επίσης, παρευρέθη ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Λουκάς, ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Τσίκλος και η κα Ασπασία Αργεντίνη.
Πριν την ομιλία, ο πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Ν. Φρατζέσκος αναφέρθηκε σε όλα τα έργα που είναι προγραμματισμένα από το Δήμο να γίνουν στην Τσονίμα . 


Ο Δήμαρχος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους στόχους που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα και οριοθέτησε το πλαίσιο για την επιτυχή ανάπτυξη των οικισμών της Λαυρεωτικής.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο κέρασμα από το σύλλογο και ανανεώθηκε το ραντεβού μας για τα Θεοφάνεια.


Τo ΔΣ
Ανεμουρίου


Η ισχύς εν τη ενώσει γίνεται πράξη στην Ομοσπονδία Παραλιακών Εξωραϊστικών και Εκπολιτιστικών συλλόγων Δήμου Λαυρεωτικής

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στη συνεδρίαση της 10/11/2018  ενέκρινε ομόφωνα την αίτηση  που υπέβαλλε το νέο ΔΣ του Εξωραϊστικού συλλόγου της Αγ. Μαρίνας για την είσοδο της στην Ομοσπονδία.

Η Αγ. Μαρίνα με καθυστέρηση 5 ετών γύρισε στο σπίτι της, εκεί που πρέπει να βρίσκονται όλοι οι παραλιακοί οικισμοί, γιατί τα προβλήματα  είναι κοινά και η επίλυση τους  αφορά όλους μας .

Σήμερα καλωσορίσαμε την Αγ. Μαρίνα ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Διασυλλογικού με ενεργή παρουσία σε όλους τους  αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον στους οικισμούς μας.  Έρχεται να συστρατεφτεί εκ νέου μαζί μας, δυναμώνοντας έτσι την παρουσία  και τη φωνή της Ομοσπονδίας .

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας  ενεργώντας με σύμπνοια και αποφασιστικότητα, ώστε να κατακτήσουμε τον πρωταρχικό στόχο που είναι η αντιμετώπιση των

προβλημάτων  της περιοχής μας  για τη  βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας .

Καλούς  αγώνες!!!

Για το Δ.Σ

Της Ομοσπονδίας (Διασυλλογικό)

              -Ο-                     -Ο-                             -Ο-         Πρόεδρος           Αντ/δρος               Γραμματέας     Ν. Φρατζέσκος    Θ. Μακαντάσης       Σ. Γρηγοράκος Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


Διασυλλογικό: 1ο Περιφερειακό Ιατρείο στο Περιγιάλι – Ένας μεγάλος στόχος της Ομοσπονδίας επιτεύχθηκε [ΦΩΤΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ]

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση παρευρεθήκαμε με πλήθος συμπολιτών μας στα εγκαίνια του 1ου περιφερειακού ιατρείου στο Περιγιάλι. Ένα μεγάλο όνειρο, για το οποίο η Ομοσπονδία μας έχει δώσει πολυετείς αγώνες, υλοποιείται και το πρώτο περιφερειακό κέντρο Υγείας είναι έτοιμο να λειτουργήσει στην περιοχή μας και να εξυπηρετήσει τους πολίτες των παραλιακών οικισμών και όχι μόνο,  σε θέματα παροχής ιατρικών υπηρεσιών.

Τα εγκαίνια και ο αγιασμός του ιατρείου πραγματοποιήθηκαν παρουσία του πατέρα Κωνσταντίνου, του βουλευτή της περιφέρειας Αττικής κου Πάνου Σκουρολιάκου, του Δημάρχου Λαυρεωτικής κου Δημήτρη Λουκά, του Συντονιστή Διευθυντή του Κ.Υ. Λαυρίου κου Νίκου Βλαχογιάννη, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κου Σταμάτη Βαρδαρού, και της Υποδιοικήτριας της Α΄ ΥΠΕ κας Χρυσάνθης Κισκήρα  Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής  κ Ι. Αδάμης ο κ Π. Τσίκλος η κα Σ. Τριανταφυλίδου και η φίλη της Ομοσπονδίας κα Α. Αργεντίνη, τοπικοί φορείς και οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών και εξωραϊστικών συλλόγων Βρωμοπουσίου, Τσονίμας, Πανοράματος, Περιγιαλίου, Τρεχαντιέρας, Αγίας Μαρίνας και  Βγεθίου.

Το Ιατρείο θα στεγάζεται στο κτίριο του Συλλόγου Περιγιάλι, στη Λεωφόρο Γαλήνης και θα λειτουργεί κάθε Τρίτη με τηλεφωνικό ραντεβού στο 22920 20300. Αποτελεί μια μόνιμη υγειονομική δομή όπου θα παρέχονται πρωτοβάθμιες ιατρικές υπηρεσίες από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες που προσφέρονται στην έδρα του Κέντρου Υγείας (συνταγογραφία  χρόνιων πασχόντων, εμβολιασμοί κ.ά.).

            Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, κος Νικηφόρος Φρατζέσκος η χρησιμότητα του περιφερειακού ιατρείου θα φανεί ακόμα περισσότερο το αμέσως προσεχές διάστημα, όταν και θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της ένταξης στο σχέδιο πόλης των περιοχών μας, οπότε και αναμένεται αλματώδης αύξηση των μονίμων κατοίκων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους αρμόδιους φορείς, Υπουργείο Υγείας, Α’ ΔΥΠΕ Αττικής  το Δήμο Λαυρεωτικής και ειδικότερα την αντ/χο κα Σόνια Τριανταφυλλίδου, το κέντρο Υγείας Λαυρίου και τον κ Νίκο Βλαχογιάννη που συνέβαλαν τα μέγιστα για την ίδρυση του Περιφερειακού Ιατρείου, το οποίο λειτουργώντας και πιλοτικά, θα αποτελέσει την απαρχή για την επέκταση του δικτύου  ευρύτερα στους οικισμούς της Λαυρεωτικής.

Θα παρακολουθούμε από κοντά και θα στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την επιτυχία του εγχειρήματος επισημαίνοντας τυχόν αδυναμίες ώστε να υπάρξει το μέγιστο αποτέλεσμα.  Ήδη, ζητήσαμε από τον κ. Δήμαρχο να μεριμνήσει για την συγκοινωνιακή σύνδεση του περιφερειακού ιατρείου με τους παρακείμενους οικισμούς τις ημέρες λειτουργίας του, προκειμένου να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα οι ασθενείς όλων των γύρω οικισμών.

Η Ομοσπονδία μας δε σταματάει εδώ. Οι αγώνες μας για την ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας θα συνεχιστούν, μέχρι να πραγματοποιηθούν όλοι οι μεγάλοι στόχοι που έχουμε θέσει εδώ χρόνια.

Για το Δ.Σ Της Ομοσπονδίας (Διασυλλογικό)            -Ο-                                             -Ο-                               -Ο-  Πρόεδρος                             Αντ/δρος                      Γραμματέας  Ν. Φρατζέσκος                    Θ. Μακαντάσης             Σ. Γρηγοράκος

 

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


Παιδικά Τσονίμια 2018

Ένα διήμερο αφιερωμένο στα παιδιά προστέθηκε στις, κατά γενική ομολογία των παρευρεθέντων, επιτυχημένες εκδηλώσεις των φετινών Τσονιμίων.

Τα παιχνίδια «survivor” και γνώσεων κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών άλλα και το μουσικό πάρτυ με τα κεράσματα στο τέλος ομόρφυναν ακόμη περισσότερο την εκδήλωση. Τα εύσημα στο Διοικητικό Συμβούλιο για την άρτια οργάνωση.

Στο τέλος όλοι μαζί δώσαμε ραντεβού για το προσεχές Σάββατο 1/9, στον αποχαιρετιστήριο χορό του φετινού καλοκαιριού. Θα είμαστε όλοι εκεί !

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία του εξωραϊστικού Συλλόγου Τσονίμας

Μια ακόμη δράση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 1/7/2018 από τον εξωραϊστικό σύλλογο της Τσονίμας στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου.

Με άρτια οργάνωση και με συμμετοχή των μελών του συλλόγου και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία, που παρ’ ότι διεξήχθη για πρώτη φορά στην περιοχή μας, άφησε αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον του εθελοντισμού στους οικισμούς μας.

Ο σύλλογος μας ευχαριστεί την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου Αγία Όλγα την υπεύθυνη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και όλους τους εθελοντές που προσήλθαν και προσυπόγραψαν το μήνυμα  ότι: « και εμείς μπορούμε να σώσουμε μια ζωή ».

Το  ΔΣ Τσονίμας «το Ανεμούριο »

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


Ολοκλήρωση δράσης εθελοντικής αιμοδοσίας

Μια ακόμη δράση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 1/7/2018 από τον εξωραϊστικό σύλλογο της Τσονίμας στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου. 

Με άρτια οργάνωση και με συμμετοχή των μελών του συλλόγου και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία, που παρ’ ότι διεξήχθη για πρώτη φορά στην περιοχή μας, άφησε αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον του εθελοντισμού στους οικισμούς μας. 


Ο σύλλογος μας ευχαριστεί την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου Αγία Όλγα την υπεύθυνη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και όλους τους εθελοντές που προσήλθαν και προσυπόγραψαν το μήνυμα ότι :
« και εμείς μπορούμε να σώσουμε μια ζωή ».


Το ΔΣ Τσονίμας «το Ανεμούριο » 
Τσονίμα


Ο εξωραϊστικός σύλλογος Τσονίμας Λαυρεωτικής διοργανώνει αιμοδοσία στην Τσονίμα

Ο εξωραϊστικός σύλλογος Τσονίμας Λαυρεωτικής διοργανώνει αιμοδοσία στην Τσονίμα

Ημέρα Κυριακή 1/7 και ώρα 10:00 - 14:00 
Τόπος αιμοδοσίας: Γραφεία Συλλόγου

Τηλ επικοινωνίας 6946268729, 2292041853

Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη!


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η νέα δράση ¨η Τσονίμα πάντα καθαρή¨

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η νέα δράση ¨ η Τσονίμα πάντα καθαρή¨ που έγινε την Κυριακή 27/5/2018 με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου της Τσονίμας και τη συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής.

Καθαρίστηκε η παραλία της Τσονίμας, ο παραλιακός δρόμος, ο χώρος πέριξ του συλλόγου και τα σημεία εναπόθεσης απορριμμάτων.

Στο τέλος οι συμμετέχοντες δέχτηκαν το κέρασμα του συλλόγου και όλοι μαζί ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη δράση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ¨Ανεμουρίου¨

 


Συνάντηση του Δ/Σ/ του Διασυλλογικού με το δήμαρχο κ. Δημήτρη Λουκά

Το Σάββατο 12/5/2018 έγινε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διασυλλογικού με το δήμαρχο κ. Δημήτρη Λουκά, τον αντ/χο κ. Ιωάννη Αδάμη και το εντεταλμένο μέλος της ΔΕΥΑΤΗΛ και δημοτικό σύμβουλο κ. Αντώνη Κωστάλα.

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας παρέστησαν οι κ.κ.Ν. Φρατζέσκος, Θ. Μακαντάσης, Σ. Γρηγοράκος, Π. Μαρούσης, Θ. Αντωνιάδης, Γ. Κερένης, Β. Ταράσης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν : 

1. την οργάνωση των παραλιών

2. την καθαριότητα

3. τη συγκοινωνία

4. το σχέδιο πόλης (πορεία μελετών ένταξης )

5. το βιολογικό Λαυρίου

6. το Δημοτικό φωτισμό

7. την ασφάλεια

Από τη συζήτηση προέκυψαν προς υλοποίηση από το Δήμο Λαυρεωτικής τα εξής :

1. Δεν προγραμματίζεται για φέτος να τοποθετηθούν καντίνες, ομπρέλες και ξαπλώστρες από το Δήμο (ΔΑΝΕΤΑΛ) στις παραλίες από Τσονίμα έως Συρί. Σε περίπτωση πάντως που υπάρξει αλλαγή στο προγραμματισμό θα προηγηθεί συνεννόηση με τους εξωραϊστικούς συλλόγους και το Διασυλλογικό. Θα τοποθετηθούν όμως καμπίνες αλλαγής ρούχων και ομοιόμορφοι ξύλινοι κάδοι συγκομιδής απορριμμάτων που θα εναρμονίζονται με το φυσικό περιβάλλον.

2. Ανακοινώθηκε από το Δήμαρχο ο καθαρισμός των παραλιών και των γύρω κοινόχρηστων χώρων κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, καθημερινά πρωί και βράδυ.

3. Επίσης, έγινε γνωστό από το Δήμαρχο, ότι η εξυπηρέτηση των κατοίκων των οικισμών από Συρί έως Βρωμοπούσι θα γίνεται με 2 γραμμές συγκοινωνίας, κάθε Τετάρτη προς Κερατέα και κάθε Πέμπτη προς Λαύριο. Περισσότερες πληροφορίες και ανακοινώσεις θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Αδάμη.

4. Στο θέμα για την πορεία των μελετών ένταξης, μας γνωστοποιήθηκε ότι οι 2 μελέτες «Πανόραμα – Αγ. Μαρίνα» και «Περιγιάλι – Τσονίμα – Τραχαντιέρα» βρίσκονται σε αναμονή έγκρισής τους από το περιφερειακό συμβούλιο.

5. Ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο της ΔΕΥΑΤΗΛ ότι θα συνεχιστεί και φέτος η χρηματοδότηση τριών δειγματοληψιών που θα διενεργηθούν στα φρεάτια του Βιολογικού την καλοκαιρινή περίοδο, από εργαστήρια επιλογής του Διασυλλογικού. Επίσης, ενημερωθήκαμε ότι εντός των ημερών θα ολοκληρωθεί η σύνταξη και υπογραφή προγραμματικής σύμβασης της Ομοσπονδίας με την ΔΕΥΑΤΗΛ και τους ενδιαφερομένους ιδιοκτήτες βυτίων ώστε η αποκομιδή των λυμάτων από τους οικισμούς που βρίσκονται εγγύτερα στις εγκαταστάσεις του βιολογικού και ανήκουν στην Ομοσπονδία (Βρωμοπούσι, Τσονίμα, Περιγιάλι, Πανόραμα και Συρί ), να γίνεται με έκπτωση 50% στις ισχύουσες τιμές. Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση για το τρόπο υλοποίησης της συγκεκριμένης παροχής.

6. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα ολοκληρωθεί ο φωτισμός του περιφερειακού δρόμου πίσω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Επίσης, αποφασίστηκε η από κοινού συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΗ στις εγκαταστάσεις στο Συρί, προκειμένου να συζητηθεί η δυνατότητα παροχής βοήθειας για την ηλεκτροδότηση του κεντρικού δρόμου από Θορικό έως Αγ. Μαρίνα και από τον κεντρικό δρόμο έως το χώρο συγκέντρωσης απορριμμάτων στο Περιγιάλι.

7. Για την ασφάλεια των περιοχών μας, ενημερωθήκαμε ότι με παρέμβαση του Δημάρχου θα πυκνώσουν οι περιπολίες της αστυνομίας στους οικισμούς μας, οι οποίες θα διενεργούνται και με αυτοκίνητα με διακριτικά.

Για το Δ.Σ Της Ομοσπονδίας (Διασυλλογικό)

 -Ο- Πρόεδρος Ν. Φρατζέσκος

-Ο- Αντ/δρος Θ. Μακαντάσης

-Ο- Γραμματέας Σ. Γρηγοράκος

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


Οι Αναστάσιμες Ευχές του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά (ΒΙΝΤΕΟ)

“Με την ευκαιρία του εορτασμού της μεγαλύτερης γιορτής της Ορθοδοξίας, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους δημότες του Δήμου Λαυρεωτικής Καλή Ανάσταση.

Εύχομαι το αναστάσιμο φως να φωτίσει τις ζωές όλων μας, χαρίζοντας αγάπη, ελπίδα και πίστη για ένα καλύτερο μέλλον. Εύχομαι η Ανάσταση του Θεανθρώπου να αποτελέσει Ανάσταση ελπίδας για όλους μας!

Καλή Ανάσταση σε όλους τους δημότες της Λαυρεωτικής, σε κάθε οικογένεια! ”

 

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/13096/1035/2018 Καθορισμός των περιπτώσεων και της διαδικασίας μερικής επιστροφής χρηματικών ποσών ενιαίου ειδικού προστίμου αυθαιρέτων κατασκευών, που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις αναστολής επιβολής κυρώσεων των νόμων ν. 4014/2011, ν. 4178/2013 και ν. 4495/2017

(Καθορισμός των περιπτώσεων και της διαδικασίας μερικής επιστροφής χρηματικών ποσών ενιαίου ειδικού προστίμου αυθαιρέτων κατασκευών, που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις αναστολής επιβολής κυρώσεων των νόμων ν. 4014/2011, ν. 4178/2013 και ν. 4495/2017)

Κατηγορία: Λοιπά

Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/13096/1035/07-03-2018

(ΦΕΚ Β 916/15-03-2018)

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Την παρ. 9 του άρθρου 30 του ν. 4178/2013 «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις» (Α’ 174).

2. Την παράγραφο 3 του άρθρου 104 και την παράγραφο 6 του άρθρου 125 του ν. 4495/2017 «Έλεγχος και προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» (Α’ 167).

3. Το άρθρο 3 του ν. 3889/2010 (Α’ 182) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την παρ. 6 β του άρθρου 39 του ν. 4024/2011 (Α’ 226) και την παρ. 16 του άρθρου 32 του ν. 4111/2013 (Α’ 18).

4. Το άρθρο 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» που κυρώθηκε με το άρθρο 1 του π.δ/τος 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα (Α’ 98).

5. Το π.δ. 132/2017 «Οργανισμός Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Α’ 160).

6. Το π.δ. 70/2015 «Ανασύσταση των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και μετονομασία του σε Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Μετονομασία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού σε Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μεταφορά Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού» (Α΄ 114).
 
7. Το π.δ. 125/2016 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄ 210).

8. Την ανάγκη καθορισμού διαδικασίας επιστροφής χρημάτων που εκ παραδρομής καταβλήθηκαν κατά τη διαδικασία υπαγωγής αυθαιρέτων κατασκευών και εγκατάστασης αυθαιρέτων χρήσεων στην αναστολή επιβολής κυρώσεων αυθαιρέτων με τον ν. 4014/2011, τον ν. 4178/2013 και τον ν. 4495/2017.

9. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, δεδομένου ότι κατά τα σήμερον ισχύοντα πρόκειται περί ποσών αχρεωστήτως καταβληθέντων, 

αποφασίζουμε:

¶ρθρο 1
Δικαιούχοι επιστροφής προστίμων


Δικαιούχοι επιστροφής προστίμων είναι τα πρόσωπα που προέβησαν στην υπαγωγή των αυθαίρετων κατασκευών τους ή της εγκατάστασης της αυθαίρετης χρήσης, κατά τα άρθρα 23 του ν. 4014/201111 του ν. 4178/2013 και 99 του ν. 4495/2017, στις διατάξεις αναστολής επιβολής κυρώσεων των προαναφερθέντων νόμων.

¶ρθρο 2
Περιπτώσεις επιστροφής προστίμων


Η επιστροφή προστίμων γίνεται σε περιπτώσεις εκκρεμών και ολοκληρωμένων υποθέσεων του ν. 4014/2011, οι οποίες υπήχθησαν ή μεταφέρθηκαν στο ν. 4178/2013, σε περιπτώσεις εκκρεμών και ολοκληρωμένων υποθέσεων του ν. 4178/2013 καθώς και σε περιπτώσεις εκκρεμών και ολοκληρωμένων υποθέσεων του ν. 4495/2017, στις δηλώσεις υπαγωγής των οποίων έχουν καταγραφεί από τον εξουσιοδοτημένο μηχανικό μεγαλύτερα μεγέθη αυθαίρετων κατασκευών, ή έχουν εμφιλοχωρήσει άλλα υπολογιστικά ή ποσοτικά σφάλματα, από τα οποία προκύπτουν διαφορές στο ύψος του ενιαίου ειδικού προστίμου ή έχουν εισπραχθεί αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά (π.χ. κατάθεση μεγαλύτερου του οφειλόμενου ποσού, διπλές καταβολές από τον ίδιο ή περισσότερους υπόχρεους κ.λπ.).

¶ρθρο 3
Προϋποθέσεις επιστροφής προστίμων


Οι προϋποθέσεις για την επιστροφή χρημάτων, οι οποίες πρέπει να συντρέχουν, είναι οι εξής:
α) Να πρόκειται για μερική επιστροφή ήδη πλήρως καταβληθέντος και ολοσχερώς εξοφληθέντος ενιαίου ειδικού προστίμου.
β) Να έχει γίνει ολοκληρωμένη υπαγωγή των αυθαιρέτων κατασκευών ή της εγκατάστασης της αυθαίρετης χρήσης, με ανάρτηση στο πληροφοριακό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών, μελετών, στοιχείων και σχεδίων. 
γ) Να μην έχει γίνει ανάκληση της δήλωσης υπαγωγής για οποιονδήποτε λόγο.
δ) Να μην εκκρεμεί προσφυγή κατά της δήλωσης υπαγωγής στο ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. ή της αρμόδιας Επιτροπής Εξέτασης Προσφυγών Αυθαιρέτων, του άρθρου 17 του ν. 4495/2017, ή στο αρμόδιο δικαστήριο.
ε) Να μην έχει γίνει, για την εν λόγω αυθαίρετη κατασκευή ή την εγκατάσταση της αυθαίρετης χρήσης, συμψηφισμός ποσών ειδικού προστίμου με ποσά που καταβάλλονται για αμοιβές υπηρεσιών, εργασίες και υλικά για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, καθώς και για την στατική επάρκεια αυτών.

¶ρθρο 4
Διαδικασία επιστροφής προστίμων


1. Η διαδικασία επιστροφής των καταβληθέντων ποσών ορίζεται ως ακολούθως:
Μετά την ολοκλήρωση της υπαγωγής, ο εξουσιοδοτημένος μηχανικός υποβάλλει ηλεκτρονικά αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος για επιστροφή του επιπλέον ποσού, δηλώνοντας και τους αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών (IBAN) των δικαιούχων, με την αντίστοιχη ποσοστιαία κατανομή σε περιπτώσεις περισσοτέρων του ενός δικαιούχων.
Το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, μετά από διαπίστωση της τήρησης των προϋποθέσεων των παρ. α, β, γ και ε του άρθρου 3 της παρούσης και του ύψους του ποσού του προς επιστροφή προστίμου, διαβιβάζει την αίτηση στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης (Υ.ΔΟΜ). Η Υ.ΔΟΜ ή το αρμόδιο Τοπικό Παρατηρητήριο κατά περίπτωση, αφού διαπιστώσει ότι οι αυθαίρετες κατασκευές δεν εμπίπτουν στις περιπτώσεις του άρθρου 2 του ν. 4178/2013 και του άρθρου 89 του ν. 4495/2017 και δεν εκκρεμεί προσφυγή κατά της δήλωσης υπαγωγής στο ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α, ή της αρμόδιας Επιτροπής Εξέτασης Προσφυγών Αυθαιρέτων, του άρθρου 17 του ν. 4495/2017, ή στο αρμόδιο δικαστήριο, ελέγχει πλήρως τη δήλωση υπαγωγής, επί του συνόλου των δηλωθέντων σε αυτήν στοιχείων, επί του τρόπου υπολογισμού του ενιαίου ειδικού προστίμου και επί των στοιχείων που αποδεικνύουν το δικαίωμα επιστροφής χρημάτων και συντάσσει σχετικό πόρισμα εντός δέκα (10) ημερών.

2. Στην περίπτωση που μετά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι η υπαγωγή δεν είναι ορθή, ο εξουσιοδοτημένος μηχανικός οφείλει να προβεί στη διόρθωσή της εντός εξήντα (60) ημερών από την κοινοποίηση του σχετικού πορίσματος της αρμόδιας Υ.ΔΟΜ, ενώ δύναται να υποβάλει νέο αίτημα επιστροφής προστίμων, εφ’όσον μετά τις διορθώσεις εξακολουθεί να υφίσταται δικαίωμα επιστροφής χρημάτων.

3. Εφ’ όσον από το πόρισμα προκύπτει ότι η υπαγωγή είναι ορθή και εμπίπτει στις περιπτώσεις επιστροφής ποσών ενιαίου ειδικού προστίμου του άρθρου 2 της παρούσης, εκδίδεται απόφαση του προϊσταμένου της Υ.ΔΟΜ σχετικά με το προς επιστροφή ποσό, η οποία υποβάλλεται στο πληροφοριακό σύστημα του Τ.Ε.Ε, ώστε:
α. να απενεργοποιηθεί κάθε δυνατότητα μεταβολής αναθεώρησης της εν λόγω δήλωσης υπαγωγής και
β. να αποσταλεί η σχετική εγγραφή απόρριψης προς τη ΔΙΑΣ ΑΕ.
Η ΔΙΑΣ ΑΕ διενεργεί τους απαραίτητους ελέγχους, όπως αυτοί περιγράφονται στις προδιαγραφές της Υπηρεσίας DIAS CREDIT TRANSFER και έχουν περιληφθεί ως Παράρτημα I στις από 30.12.2016 συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μεταξύ Πράσινου Ταμείου, της ΔΙΑΣ ΑΕ και των Τραπεζικών Εταιρειών.
Ακολούθως από τη ΔΙΑΣ ΑΕ πραγματοποιείται εκκαθάριση των συγκεκριμένων εγγραφών απόρριψης με τις αντίστοιχες χρεώσεις του υπό Κ.Α. 26133793, Περιγραφή «Ταμείο Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης του Πράσινου Ταμείου και πίστωση των δηλωθέντων τραπεζικών λογαριασμών των πολιτών.

¶ρθρο 5
Υπολογισμός ποσών προς επιστροφή


Για τον υπολογισμό των ποσών ειδικού προστίμου προς επιστροφή, αφαιρείται από το καταβληθέν ποσό ενιαίου ειδικού προστίμου, το ποσό του προστίμου όπως τελικά διαμορφώθηκε μετά τον έλεγχο της αρμόδιας υπηρεσίας.
Σε κάθε περίπτωση, το παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου της παρ. 10 του άρθρου 11 του ν. 4178/2013 και της παραγράφου ι του άρθρου 99του ν. 4495/2017, και της παραγράφου 5 και 7 του άρθρου 100 του ν. 4495/2017, δεν επιστρέφεται.

¶ρθρο 6

Η απόφαση αυτή ισχύει ένα (1) μήνα μετά την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 7 Μαρτίου 2018

Ο Υπουργός
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

 


Διασυλλογικό: Πραγματοποιήθηκε η ανοικτή ενημερωτική συνάντηση

Την Κυριακή 4/3/2018, η Ομοσπονδία Παραλιακών Εξωραϊστικών & Πολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Λαυρεωτικής (Διασυλλογικό), πραγματοποίησε, ανοικτή ενημερωτική συνάντηση με μεγάλη συμμετοχή οικιστών/ μελών των συλλόγων των περιοχών  (Βρωμοπούσι, Πανόραμα, Περιγιάλι, Συρί, Τσονίμα).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πατέρας Στέφανος, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, οι αντιδήμαρχοι κ. Ιωάννης Αδάμης και κ. Αναστάσιος Αντωνίου, ο πρώην  Δήμαρχος  κ. Κωνσταντίνος Λεβαντής και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Σταύρος Ιατρού, κ. Σωτήρης Ιατρού, κ. Σταύρος Ρόζης, κα Αρετούσα Μακρή, κ. Σταύρος Κρητικός, κα Ιωάννα Κουλουμβράκη, και ο κ. Ιωάννης Παρασκευής. Επίσης, ήταν παρόντα τα μέλη του Διοικητικού  Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, το προεδρείο του  συλλόγου Τραχαντιέρα και οι επίτροποι του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία.

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Νικηφόρος Φρατζέσκος έκανε μια πλήρη αναφορά σε όλα τα θέματα που απασχολούν τους οικισμούς μας. Στη συνέχεια, το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας, κ. Γιώργος Κερένης, παρουσίασε τα κυριότερα σημεία του Ν. 4495 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων (μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη παρουσίαση πατώντας εδώ). Ακολούθησε η τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Λουκά στα θέματα και προβληματισμούς που τέθηκαν και στη συνέχεια το λόγο πήραν ο κ. Κωνσταντίνος Λεβαντής και ο κ. Σταύρος Ιατρού. Τους ευχαριστούμε όλους για την παρουσία τους και τις ευχές τους .

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ευλογίες του πατέρα Στεφάνου και την κοπή της Βασιλόπιτας. Ανταλλάξαμε ευχές και κεραστήκαμε το τσιπουράκι μας.

Η Ομοσπονδία και οι Σύλλογοι που την απαρτίζουν δεσμεύονται να συνεχίσουν με την ίδιο ζήλο και απρόσκοπτα, για τη καλύτερη δυνατή λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιοχές  μας.

Επιθυμία όλων είναι στις δύσκολες μέρες που περνάμε  σαν κοινωνία και σαν χώρα, να πρυτανεύει η λογική και η σύμπνοια για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας.

Και του χρόνου με υγεία σε όλο τον κόσμο!

Για την ομοσπονδία                 -Ο-                                       -Ο-                                   -Ο-           Πρόεδρος                              Αντ/δρος                      Γραμματέας        Ν. Φρατζέσκος                    Θ. Μακαντάσης             Σ. Γρηγοράκος

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


Στην ενημερωτική ημερίδα της Ομοσπονδίας των Εξωραϊστικών Συλλόγων Λαυρεωτικής παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς

Στην κοπή πίτας της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Συλλόγων του Δήμου Λαυρεωτικής παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς. Την εκδήλωση ακολούθησε ενημερωτική συζήτηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Πρόεδρος κος. Νικηφόρος Φρατζέσκος) και τους εκπροσώπους των οικιστικών και εξωραϊστικών συλλόγων.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς ανακοίνωσε στους κατοίκους και τους εκπροσώπους των συλλόγων ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς Δήμου και έχουν ήδη προωθηθεί οι παρακάτω πολεοδομικές μελέτες στη Διεύθυνση Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής προς έγκριση:

Αγία Μαρίνα- Πανόραμα- Τουρκολίμανο Τσονίμα- Περιγιάλι- Τρεχαντιέρα

Ακόμη, έγινε ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή σχετικά με την πρόοδο και την πορεία της πολεοδομικής μελέτης στο Βρωμοπούσι, αλλά και για τα ιώδη περιγράμματα στην περιοχή του Συρί.

Ακόμη, η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε ότι θα γίνει αντίστοιχη παρέμβαση στο χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων πάνω από τη ΔΕΗ, όπως εκείνη που έγινε μετά τα φανάρια του Περιγιαλιού (περιοχή Τσέρνομπιλ), αλλάζοντας εξολοκλήρου η εικόνα του περιβάλλοντος χώρου.

Ο Δήμαρχος ακόμη αναφέρθηκε στον σχεδιασμό και την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης για την οδική διασύνδεση όλων των οικισμών με την Κερατέα και το Λαύριο.

Τέλος, ο Δήμαρχος κος. Λουκάς τόνισε, ότι θα αποτελέσει ιδιαίτερο μέλημα του Δήμου και για το φετινό καλοκαίρι, ο καθαρισμός των προαναφερόμενων περιοχών και ειδικότερα των παραλιών τους.

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 4/3/2018

Πανόραμα 16/02/2018
Καλούμε τα μέλη των εξωραϊστικών συλλόγων που μετέχουν στην Ομοσπονδία μας (ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΙ,ΠΑΝΟΡΑΜΑ,ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ, ΤΣΟΝΙΜΑ, ΣΥΡΙ) στην ενημερωτική συζήτηση που θα γίνει την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 και ώρα 10:30π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Περιγιαλίου, με εξής θέματα:

1. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΙΘΑΙΡΕΤΩΝ - Ενημέρωση για το νόμο 4495/17
2. ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ - Η πορεία των πολεοδομικών μελετών για την ένταξη των περιοχών μας.
3. ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ & ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ - 
4. ΥΔΡΕΥΣΗ - Νέα τιμολόγηση
5. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ - 

Μετά το τέλος της ενημέρωσης θα γίνει και η κοπή της βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας

Για την Ομοσπονδία

Ο Πρόεδρος - Ν. Φρατζέσκος 
Ο Αντ/δρος - Θ. Μακαντάσης
Ο Γραμματέας -  Σ. Γρηγοράκος


ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ

                                          ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

Από προχθές η Τσονίμα μας είναι φτωχότερη και θρηνεί την ξαφνική απώλεια του συντοπίτη μας Γιάννη Σαββόπουλου.

Θα μας λείψει ο ευπρεπής και άριστος οικογενειάρχης, ο αξιαγάπητος φίλος, ο καλός γείτονας με το χαμόγελο και τον καλό λόγο για όλους.

Γιάννη πάντα ήσουν παρών σε όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου και η ειλικρινή προσφορά  σου είναι καθολικά αναγνωρισμένη.

Θα είσαι πάντα ανάμεσά μας!!!

Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ!!!

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Καλό παράδεισο φίλε!!

 

Το ΔΣ Ανεμουρίου


ΝΟΜΟΣ 4495/2017 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΣΟΝΙΜΑΣ « ΤΟ ΑΝΕΜΟΥΡΙΟ»

Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ 4495/2017

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο νέος νόμος αυθαίρετων κατασκευών έχει διάρκεια 2 έτη και δικαίωμα υπαγωγής έχουν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα που έχουν κατασκευασθεί προ της  28ης Ιουλίου του 2011 (εξαιρουμένων κατασκευών εντός δασικών/αρχαιολογικών εκτάσεων κ.λ.π). Δικαίωμα υπαγωγής  στον νέο νόμο έχουν και οι κατασκευές που έχουν υπαχθεί σε προηγούμενους νόμους ταχτοποίησης.

ΜΕΙΩΣΕΙΣ & ΕΠΙΒΑΡΎΝΣΕΙΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΚΑΤΑ   ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ

-Έκπτωση 20% αν η υπαγωγή γίνει εντός του πρώτου εξαμήνου (έως 08/04/2018)

-Έκπτωση 10% αν η υπαγωγή γίνει εντός του δευτέρου εξαμήνου (έως 08/10/2018)

-Επιβάρυνση 10% αν η υπαγωγή γίνει έως τις 08/02/19

-Επιβάρυνση 20% αν η υπαγωγή γίνει μετά τις 09/02/19

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΒΑΣΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Προ 1975 ----à 250€

Προ 31/12/1982 ----à Έκπτωση 85%

Από 01/01/1983 έως 31/12/1992 ----à Έκπτωση 40%

Από 01/01/1993 έως 31/12/2003 ----à Έκπτωση 20%

ΕΚΠΤΩΣΗ   20%   ΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ  ΠΟΥ  ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ  ΣΕ  ΠΕΡΙΟΧΕΣ  ΜΕ  ΕΚΚΡΕΜΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ   ΜΕΛΕΤΗ   (ΥΠΟ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ).

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ (ΠΑΡΑΒΟΛΟ-ΔΟΣΕΙΣ)

Παράβολα:

Έως 100 τ.μ. ----à 250€

Από 101τ.μ. έως 500τ.μ. ----à 500€

Από 501τ.μ. έως 2000τ.μ. ----à 1000€

Τρόποι πληρωμής:

Δόσεις ----à 100 δόσεις ανεξαρτήτου ημερομηνίας υπαγωγής (ελάχιστη μηνιαία δόση τα 50€.)

Εφάπαξ το 30% του συνολικού ειδικού προστίμου ----à 10% Έκπτωση.

Εφάπαξ το σύνολο του ειδικού προστίμου ----à 20% Έκπτωση.

 

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

α) ΑμεΑ 80% και άνω, με ατομικό εισόδημα έως 40,000€ ή οικογενειακό έως 60,000€ (καθώς και πρόσωπα που επιβαρύνονται φορολογικά από πρόσωπα με τις παραπάνω ιδιότητες) έχουν έκπτωση 85%

β) ΑμεΑ 67% και άνω, με ατομικό εισόδημα έως 18,000€ ή οικογενειακό έως 24,000€ (καθώς και πρόσωπα που επιβαρύνονται φορολογικά από πρόσωπα με τις παραπάνω ιδιότητες) έχουν έκπτωση 80% για την κύρια κατοικία.

γ) Παλιννοστούντες ομογενείς και μόνιμοι κάτοικοι Θράκης έκπτωση 80% για την κύρια κατοικία.

ζ) Πολύτεκνοι με ατομικό εισόδημα έως 40.000€ ή οικογενειακό έως 80.000€ ευρώ, έκπτωση 80% για την κύρια κατοικία και για δευτερεύουσα κατοικία έως 80τ.μ. έκπτωση 50%.

η) Τρίτεκνες ή Μονογονεικές οικογένειες με ατομικό εισόδημα έως 25.000€ ή οικογενειακό έως 40.000€ ευρώ, έκπτωση 70% για την κύρια κατοικία

θ) Μακροχρόνια άνεργοι, έκπτωση 70% για την κύρια κατοικία και αναστέλλεται η καταβολή των δόσεων του ειδικού προστίμου κατά τα δύο πρώτα έτη.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ν.4178/13 & ν.4495/17

Δευτερεύουσα κατοικία με τιμή ζώνης 600

Έτος Κατασκευής

               

Πρόστιμο με ν.4178/13

Πρόστιμο με  ν.4495/17

Πρόστιμο με ν.4495/17           σε περιοχή με εκκρεμή Πολεοδομική Μελέτη. (20% έκπτωση)

100τ.μ.

150τ.μ.

100τ.μ.

150τ.μ.

    100τ.μ.

       150τ.μ.

     ΠΡΟ 1975

500

500

250

250

250

250

       ΠΡΟ 31/12/1982

2.295

3.442

1.053

1.822

842

1.458

    ΠΡΟ 31/12/1992

12.240

 18.360

4.212

7.290

3.369

5.832

    ΠΡΟ 31/12/2003

5.616

9.720

4.492

7.776

    ΠΡΟ 28/07/2011

15.300

22.950

7.020

12.150

5.616

9.720

 *Στον ν.4495/17 για αυθαιρεσίες με εμβαδόν από τα 101τ.μ. και άνω, εισάγεται μεγαλύτερος συντελεστής υπολογισμού του ενιαίου ειδικού προστίμου και καταργείται η αναλογικότητα που υπήρχε στον 4178/13.

 *Σε εκκρεμότητα είναι με το νέο νόμο το θέμα των εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησιών.                                                                                                                                                

ΤΟ ΔΣ

                                                                                                                                  Ανεμουρίου                                                     


Πραγματοποιήθηκε η διάλεξη στην Τσονίμα...

Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα βραδιά εξελίχθηκε η ομιλία του Σαββάτου 16/12 στο σύλλογο της Τσονίμας. Οι παρευρεθέντες ενημερωθήκαμε λεπτομερώς από το Δημήτρη Μπατάγια για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το λευκό ψωμί και μας δόθηκαν πολλές συμβουλές για την καθημερινή μας διατροφή.

Στη συνέχεια και σε εορταστικό κλίμα, ανταλλάξαμε ευχές για τις γιορτινές μέρες που έρχονται και όλοι μαζί γευτήκαμε καλό κόκκινο κρασί και τσίπουρο με τον ανάλογο μεζέ, οπότε το κέφι δεν άργησε να φτάσει στο απόγειο…  
ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗ ΤΣΟΝΙΜΑ

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΣΟΝΙΜΑΣ ¨ ΤΟ ΑΝΕΜΟΥΡΙΟ¨ 

Τσονίμα 1/12/2017

ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Σάββατο 16/12/2017 και ώρα 6 μ.μ., σας περιμένουμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου στην Τσονίμα, όπου θα λάβει χώρα ενδιαφέρουσα διάλεξη με εισηγητή τον Δημήτρη Μπατάγια και θέμα:

« Λευκό ψωμί. Αν ξέραμε τι τρώμε »

Μετά το πέρας της διάλεξης, ο σύλλογος θα προσφέρει τσίπουρο με τον ανάλογο μεζέ…

 

Το ΔΣ

Ανεμουρίου

 

 

 

 

 

 

 


Έκπτωση 20% στα αυθαίρετα του Δήμου Λαυρεωτικής

Στα πλαίσια του νέου νόμου 4495/2017  «Έλεγχος και Προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» ΦΕΚ 167/Α’/3-11-17, προβλέπεται έκπτωση 20% για όσα αυθαίρετα κτίσματα είναι εντός περιοχών υπό πολεοδόμηση

 

και θα υπαχθούν στη ρύθμιση του Νόμου.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής για την εφαρμογή της διάταξης αυτής θα χορηγεί βεβαιώσεις, για όσες ιδιοκτησίες είναι εντός των παρακάτω περιοχών με εκκρεμή πολεοδομική μελέτη.

Απαιτούνται 2 τοπογραφικά σε ΕΓΣΑ 87 (Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς) υπογεγραμμένα από αρμόδιο μηχανικό, που έχει δικαίωμα υπογραφής τέτοιων διαγραμμάτων (σύμφωνα με την ΕΚΧΑ ΑΕ), για να διαπιστώνεται η θέση της ιδιοκτησίας.

Οι περιοχές υπό πολεοδόμηση για το Δήμο μας είναι οι παρακάτω:

Δ.Ε. Λαυρίου

¶νω Όρια -Πράσινη Αλεπού

Λιμάνι Πασσά – Πουνταζέζα

ΒΙΠΑ Λαυρίου υπό εξυγίανση

Δ.Ε. Κερατέας

Πανόραμα- Αγία Μαρίνα- Τουρκολίμανο

Περιγιάλι- Τσονίμα -Τρεχαντιέρα

Βρωμοπούσι (ή Καλοπήγαδο)

Πόρτο Εννέα

Σπηλιαζέζα -Αγιασμόθι

Ελιές, Βένιο, Βίντζι (Α, Β, Γ Λιμανάκια) Δασκαλειού

Κακή Θάλασσα

Βγέθι

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στη Τσονίμα

Οι εκλογές της 7/10/2017 ανέδειξαν νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο στη Τσονίμα.

Ο πρώτος σε ψήφους  στις εκλογές Νικηφόρος Φρατζέσκος συγκάλεσε τους νεοκλεγέντες συμβούλους και με απόλυτη πλειοψηφία των παρισταμένων το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε ως εξής:

Πρόεδρος            Νικηφόρος Φρατζέσκος
Α΄ Αντ/δρος         Γεώργιος Νικολόπουλος
Β΄ Αντ/δρος         Νικόλαος  Χιώτης
Γραμματέας         Αναστάσιος Σβολόπουλος
Ταμίας                 Αντώνης Τσιγώνιας  
Μέλος                  Γιώργος Κερένης                  
Μέλος                  Βασίλης Παπαγεωργίου 
Αναπληρωματικά μέλη κατά σειρά εκλογής τους:
Χρήστος Τσίλης 
Δημήτρης Αγγελόπουλος


Ολοκληρώθηκαν οι παιδικές εκδηλώσεις για τα «Τσονίμια 2017»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα παιδικά «Τσονίμια 2017». Με την παρουσία των μικρών αλλά και μεγάλων φίλων του, ο Καραγκιόζης έδωσε τη δική του παράσταση στην Τσονίμα και αγωνίστηκε στο δικό του διδακτικό Survivor.

Το Σάββατο και την Κυριακή τα παιδιά έζησαν κάτι μοναδικό συμμετέχοντας τα ίδια στο Survivor αγωνισμάτων και σε παιχνίδι ερωτήσεων, δοκιμάζοντας την επίδοσή τους στα αθλήματα, στις γνώσεις αλλά και στην τύχη.

Παρακολουθήσαμε  όλοι ένα τριήμερο χαράς και διασκέδασης για τα παιδιά και τους γονείς.

Όλοι μαζί δώσαμε ραντεβού για του χρόνου και οι παρευρισκόμενοι δέχθηκαν το κέρασμα του συλλόγου.

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά!

 

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


Η παράσταση “Ο Καραγκιόζης στο survivor “ στο Σύλλογο της Τσονίμας

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων “ΤΣΟΝΙΜΙΑ 2017”, την Παρασκευή 25/8/2017 και ώρα 8:30μμ στο γήπεδο μπάσκετ, στον υπαίθριο χώρο των γραφείων του συλλόγου της Τσονίμας, 

 

θα παιχτεί η παράσταση“ ο Καραγκιόζης στο survivor “.

Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.tsonima.gr 

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


Πρόσκληση στα ΤΣΟΝΙΜΙΑ 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην πολιτιστική εκδήλωση «τα Τσονίμια και η ιστορία μας » Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017 «203 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας». Της μεγαλύτερης μυστικής οργάνωσης που γνώρισε ο κόσμος.

Ομιλητής

Δημήτρης Ε. Μπατάγιας

Μαθηματικός-Ιστορικός Ερευνητής

Ώρα 20:30

και στη συνέχεια

«τα Λαυρεωτικά»

Η πιο σκοτεινή πτυχή της μακραίωνης Ιστορίας των μεταλλείων του Λαυρίου.

Τηλεοπτική Προβολή

Ώρα  21:45

Χώρος διεξαγωγής των εκδηλώσεων : Γήπεδο Συλλόγου «Ανεμούριο»

Τσονίμα   31/7/2017

Για το ΔΣ «Ανεμουρίου»

ο  Πρόεδρος                               ο   Γραμματέας

Ν. Φρατζέσκος                       Α. Σβολόπουλος

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


Διασυλλογικό: Μπάνιο σε καθαρές παραλίες σε Συρί, Πανόραμα, Περιγιάλι, Τσονίμα, και Βρωμοπούσι

Το Διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας με συνέπεια και υπευθυνότητα παρακολουθεί τη σωστή λειτουργία του Βιολογικού Λαυρίου. Σε συνέχεια των προαναγγελθέντων και με την συνδρομή πιστοποιημένου εργαστηρίου, διενεργήθηκε αιφνίδια δειγματοληψία από φρεάτιο των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λημμάτων – βοθρολημμάτων Λαυρίου με τη παρουσία εκπροσώπων του Βιολογικού.

Επίσης προχωρήσαμε σε εργαστηριακή εξέταση του θαλασσινού νερού στις παραλίες των οικισμών που ανήκουν στην Ομοσπονδία, Συρί, Πανόραμα, Περιγιάλι, Τσονίμα, και Βρωμοπούσι.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι το θαλασσινό νερό στις συγκεκριμένες παραλίες είναι κατάλληλο για κολύμβηση. Στο δείγμα από το φρεάτιο του Βιολογικού Λαυρίου, ως  προς τους συγκρίσιμους δείκτες,  βρέθηκε μικρή απόκλιση μόνο στα αμμωνιακά ιόντα η οποία δεν αξιολογείται ανησυχητική από το εργαστήριο και  θα εκτιμηθεί από τη ΔΕΥΑΤΗΛ στην οποία  κοινοποιήθηκαν τα αποτελέσματα.

Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα δειγματοληψιών που έχουμε αποφασίσει και θα σας ενημερώσουμε συγκεντρωτικά για τα αποτελέσματα καθ’ όσον με το σύνολο των μετρήσεων θα οδηγηθούμε σε σαφή και ακριβή συμπεράσματα για την ομαλή λειτουργία του Βιολογικού.

Για όποιον επιθυμεί τις λεπτομέρειες των αναλύσεων μπορεί να επικοινωνήσει στο email της Ομοσπονδίας diasyllogiko.lavreotikis@gmail.com

Για το Δ.Σ της Ομοσπονδίας

              -Ο-                                         -Ο-                                     -Ο-

        Πρόεδρος                             Αντ/δρος                       Γραμματέας

     Ν. Φρατζέσκος                    Θ. Μακαντάσης             Σ. Γρηγοράκος

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


Συνάντηση Διασυλλογικού με τη ΔΕΗ

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Ομοσπονδία για τη διασφάλιση & αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής μας, έχουν οργανωθεί συναντήσεις με φορείς και οργανισμούς με σημαντική επιρροή στην τοπική κοινωνία μας και όχι μόνο.

Την Τετάρτη 26/7/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας μας με τον Διευθυντή του εργοστασίου Ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ που φέρει την ονομασία ΑΗΣ Κερατέας – Λαυρίου κ. Γ. Βάκρινο. Από την Ομοσπονδία παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Ν. Φρατζέσκος, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Ε. Ταράσης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Σ. Ιορδανίδης.

Στη συνάντηση αναφέρθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους οικισμούς μας και συμφωνήσαμε όλοι μαζί να ξεκινήσει ένας ειλικρινής και γόνιμος διάλογος, με απώτερο στόχο την εμπέδωση, μέσα από ενέργειες όλων μας, ενός κλίματος ασφαλούς συμβίωσης.

Στον Διευθυντή κ. Βάκρινο παρεδόθη υπόμνημα της Ομοσπονδίας, στο οποίο πέραν των άλλων αιτημάτων (φωτισμός δρόμων & παραλιών, τοπικό οδικό δίκτυο, κ.λπ.), γίνεται επίκληση της ευαισθησίας της εταιρείας σε θέματα περιβάλλοντος και ζητήθηκαν ενέργειες, όπως περαιτέρω έλεγχοι στη λειτουργία των εγκαταστάσεων, που βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων των οικισμών μας.

Εδόθη νέο ραντεβού για την εξέταση όλων των θεμάτων λεπτομερώς.

Για το Δ.Σ Της Ομοσπονδίας

-Ο-                                         -Ο-                                     -Ο- Πρόεδρος                             Αντ/δρος                       Γραμματέας Ν. Φρατζέσκος                    Θ. Μακαντάσης             Σ. Γρηγοράκος

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Αυγούστου των συλλόγων Τσονίμα και Περιγιάλι Λαυρεωτικής

Καλό μήνα σε όλες και όλους! Σας ανακοινώνουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Αυγούστου για τον σύλλογο της Τσονίμας και τον Εξωραιστικός Σύλλογος Περιγιάλι Λαυρεωτικής

ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ 1) ΈΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ (παιδιών και ενηλίκων) της ομάδας ‘Τέχνη – Χρώμα’ από 27/07/2017(εγκαίνια) έως 1/08/2017 στην αίθουσα του Χυτηρίου στο Λαύριο, ώρες 19:30 μμ.- 21:00μμ  2) ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ( ‘το σινεμαδάκι μας’) κάθε Παρασκευή. από 7/07/2017 έως 4/08/2017 στο προαύλιο του συλλόγου. -Τα προϊόντα τα προσφέρον στα παιδιά τα Σ/Μ Σκλαβενίτης Λαυρίου και ΜΥ ΜΑRΚEΤ Λαυρίου- 3) ΈΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ (παιδιών και ενήλικων) της ομάδας ‘Τέχνη – Χρώμα’ από 24/08/2017 έως 28/08/2017 στην αίθουσα του συλλόγου, ώρες 19:00μμ.- 20:30μμ. 4) ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ-40 χρόνια Περιγιάλι- 26/08/2017 στο προαύλιο του συλλόγου. <<Κλείστε έγκαιρα τραπέζι-περιορισμένος αριθμός θέσεων>>

ΤΣΟΝΙΜΑ 1) ΒΡΑΔIΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ Ελληνικές και ξένες ταινίες, για μικρούς και μεγάλους, θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Κάθε Τέταρτη για τα παιδιά και κάθε Παρασκευή για τους μεγάλους . Αναλυτικό πρόγραμμα για τις ταινίες που θα προβληθούν θα αναρτηθεί στο γήπεδο μπάσκετ. 2) ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΒΛΙ Το 13ο πρωτάθλημα στο τάβλι θα διεξαχθεί και φέτος με τους προκριματικούς και ημιτελικούς να γίνονται 4/8 – 5/8 -6/8 και ο τελικός 31 Αυγούστου. Οι αγώνες θα διεξάγονται στο χώρο του Συλλόγου με ώρα έναρξης 7.00 μ.μ. Για πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία διοργάνωσης και δηλώσεις συμμετοχής να απευθύνεστε στα γραφεία του Συλλόγου. 3) ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ Ο κ. Δημήτρης Μπατάγιας μας τιμά και φέτος με τη παρουσία του. Την Παρασκευή 11/8/2017 θα μας μιλήσει για τα « 203 χρόνια από την ίδρυση της φιλικής εταιρίας », της μεγαλύτερης μυστικής οργάνωσης που γνώρισε ο κόσμος. Ώρα έναρξης 8.30 μμ. στο γήπεδο μπάσκετ. Μετά το τέλος της διάλεξης θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ « Λαυρεωτικά » που αναφέρεται στην ιστορία της πόλης και των μεταλλίων του Λαυρίου. 4) ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ Την Παρασκευή 25/8/2017 στο γήπεδο Μπάσκετ του Συλλόγου στις 8.30 το βράδυ θα έχουμε παράσταση « ο Καραγκιόζης στο survivor » από το θίασο του Θανάση και Κώστα Σπυρόπουλου. 5) ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ Η διήμερη παιδική γιορτή που τόσο πολύ περιμένουν οι μικροί μας φίλοι διοργανώνεται και εφέτος στις 26 και 27 Αυγούστου με ομαδικά παιχνίδια, διαγωνισμό ζωγραφικής και πολλές εκπλήξεις. 6) ΒΡΑΔΙΑ ΤΣΟΝΙΜΙΩΝ Το Σάββατο 2/9/2017 στις 9:30 το βράδυ στο γήπεδο μπάσκετ του Συλλόγου θα μαζευτούμε όλοι για τον αποχαιρετιστήριο χορό του καλοκαιριού. Δηλώστε τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση στα γραφεία του Συλλόγου από 29/8-2/9 και ώρα 6.30μμ – 9.30μμ.

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


Πρόγραμμα για τον εορτασμό των φετινών Τσονιμίων 2017

 

Αγαπητοί  μας  φίλοι ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει το πρόγραμμα για τον εορτασμό των φετινών Τσονιμίων 2017.

 Γι΄ αυτό το καλοκαίρι έχουν προγραμματιστεί :

 

ΒΡΑΔIΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Ελληνικές και ξένες ταινίες, για μικρούς και μεγάλους, θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Κάθε Τέταρτη για τα παιδιά και κάθε Παρασκευή για τους  μεγάλους .

Αναλυτικό πρόγραμμα για τις ταινίες που θα προβληθούν θα αναρτηθεί στο γήπεδο μπάσκετ.

 

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

Ο κ. Δημήτρης Μπατάγιας  μας τιμά και φέτος με τη παρουσία του.  Την Παρασκευή 11/8/2017 θα μας μιλήσει για τα  « 203 χρόνια από την ίδρυση της φιλικής εταιρίας », της μεγαλύτερης μυστικής οργάνωσης που γνώρισε ο κόσμος.  Ώρα έναρξης 8.30 μμ. στο γήπεδο μπάσκετ.

Μετά το τέλος της διάλεξης θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ « Λαυρεωτικά » που αναφέρεται στην ιστορία της πόλης και των μεταλλίων του Λαυρίου.   

 

ΑΓΩΝΕΣ  ΤΑΒΛΙ 

Το 13ο  πρωτάθλημα στο τάβλι θα διεξαχθεί και φέτος με τους προκριματικούς και ημιτελικούς να γίνονται  4/8 - 5/8 -6/8 και ο τελικός 31 Αυγούστου. Οι αγώνες θα διεξάγονται στο χώρο του Συλλόγου με ώρα έναρξης 7.00 μ.μ. 

Για πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία διοργάνωσης και δηλώσεις  συμμετοχής  να απευθύνεστε στα γραφεία του Συλλόγου. 

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

Την Παρασκευή  25/8/2017  στο γήπεδο Μπάσκετ του Συλλόγου στις 8.30 το βράδυ θα έχουμε παράσταση « ο Καραγκιόζης  στο survivor » από το θίασο του Θανάση και Κώστα Σπυρόπουλου.

Περιμένουμε όλους τους μικρούς μας φίλους αλλά και τους μεγάλους για να θυμηθούμε όλοι μαζί τα παλιά.

 

ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ

Η  διήμερη παιδική γιορτή που τόσο πολύ περιμένουν οι μικροί μας φίλοι  διοργανώνεται και εφέτος στις 26 και 27 Αυγούστου   με  ομαδικά παιχνίδια, διαγωνισμό ζωγραφικής  και πολλές εκπλήξεις.  

 

ΒΡΑΔΙΑ  ΤΣΟΝΙΜΙΩΝ

Το Σάββατο 2/9/2017  στις 9:30 το βράδυ στο γήπεδο μπάσκετ του Συλλόγου θα μαζευτούμε όλοι για τον αποχαιρετιστήριο χορό του καλοκαιριού.

Νόστιμο σουβλάκι θα διατίθεται  και φέτος καθώς και μπύρες και αναψυκτικά.

 

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση στα γραφεία του Συλλόγου από 29/8-2/9 και ώρα 6.30μμ – 9.30μμ.

Προσοχή  !!!   Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.Με θερμούς χαιρετισμούς 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Δειγματοληψίες στις παραλίες Συρί, Πανόραμα, Περιγιάλι, Τσονίμα και Βρωμοπούσι

Στα πλαίσια των δειγματοληψιών που πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα από την Ομοσπονδία Παραλιακών Εξωραϊστικών & Πολιτιστικών Συλλόγων Λαυρεωτικής, έγινε στις 18/07/2017 νέα δειγματοληψία από το φρεάτιο του αγωγού πριν εκβάλει στη θάλασσα στην περιοχή Συρί.

Για πρώτη φορά φέτος η Ομοσπονδία μας πραγματοποίησε δειγματοληψία και από τις παραλίες στους οικισμούς Πανόραμα, Περιγιάλι, Τσονίμα και Βρωμοπούσι για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για τη θάλασσα που απολαμβάνουμε εμείς και τα παιδιά μας. Σε 1 εβδομάδα τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα από το εργαστήριο και θα κοινοποιηθούν δημοσίως.

Έχοντας αδιαπραγμάτευτη στάση απέναντι στη δημόσια υγεία των συμπολιτών μας, αλλά και γενικότερα στη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, θα συνεχίσουμε την παρακολούθηση της λειτουργίας του Βιολογικού και την κατάσταση της θάλασσάς μας και θα σας κρατάμε ενήμερους.

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

             ΤΣΟΝΙΜΑΣ 

           « το Ανεμούριο »   

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΣΟΝΙΜΑΣ

(ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ)

Τσονίμα, 1/6/2017

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας, καθορίστηκε το πρόγραμμα καθαρισμού της παραλίας για την καλοκαιρινή περίοδο ως ακολούθως:

 

1η ΠΕΡΙΟΔΟΣ:

 

1η Ιουνίου – 30 Ιουνίου 2017

 

Περισυλλογή:

 • Κάθε Παρασκευή βράδυ    Αποτέλεσμα εικόνας για clock clipart 8-9   και
 • Κάθε Δευτέρα πρωί    Αποτέλεσμα εικόνας για clock clipart 7-8

 

2η ΠΕΡΙΟΔΟΣ:

 

1η Ιουλίου – 31 Αυγούστου 2017

 

Περισυλλογή:

 • Κάθε βράδυ   Αποτέλεσμα εικόνας για clock clipart 8-9   και
 • Κάθε Σάββατο & Κυριακή επιπλέον το μεσημέρι   Αποτέλεσμα εικόνας για clock clipart 2-3

 

3η ΠΕΡΙΟΔΟΣ:

 

1η Σεπτεμβρίου – 11 Σεπτεμβρίου 2017

 

Περισυλλογή:

 • Κάθε βράδυ   Αποτέλεσμα εικόνας για clock clipart 8-9

 

4η ΠΕΡΙΟΔΟΣ:

 

12η Σεπτεμβρίου – 30 Σεπτεμβρίου 2017

 

Περισυλλογή:

 • Κάθε Παρασκευή βράδυ   Αποτέλεσμα εικόνας για clock clipart 8-9   και
 • Κάθε Δευτέρα πρωί   Αποτέλεσμα εικόνας για clock clipart 7-8

 

Η δαπάνη για την εκτέλεση του προγράμματος προϋπολογίζεται στο ποσό των 900€, συμπεριλαμβανομένων και των αναλωσίμων υλικών (σακούλες, κλπ).

Για το ΔΣ


Συνάντηση Διασυλλογικού με τον Δήμο για όλα τα επίκαιρα θέματα της περιοχήςΤο Σάββατο 10/06 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση μελών του Διοικητικού Συμβούλιου της Ομοσπονδίας με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ.Δημήτρη Λουκά και τους συνεργάτες του, κ Κωνσταντίνο Λιούμη (Υπεύθυνο καθαριότητας) και τον κ Χάρη Ζαγουρή (Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δ.ΑΝ.ΕΤ.Α.Λ.).

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας παρευρέθηκαν οι:Νικηφόρος Φρατζέσκος - πρόεδρος της Ομοσπονδίας & του συλλόγου ‘Τσονιμα’, Θεμιστοκλής Μακαντάσης – αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος του συλλόγου ‘Πανοραμα’, Πάρης Μαρούσης - πρόεδρος του συλλόγου ‘Βρωμοπουσι’, Σπύρος Ιορδανίδης- πρόεδρος του συλλόγου ‘Συρι‘, Αθανάσιος Αντωνιάδης πρόεδρος του Ναυταθλητικού ομίλου, Βαγγέλης Ταράσης – Γραμματέας του συλλόγου ‘Περιγιάλι’ και υπεύθυνος επικοινωνίας της Ομοσπονδίας, Γιώργος Κερένης- μέλος των ΔΣ της Ομοσπονδιας και του συλλόγου ‘Τσονιμα’ και Αρτέμιος Μαινας – μέλος του ΔΣ του συλλόγου ‘Βρωμοπούσι’.

Η συζήτηση έγινε σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας και αφορούσε τη παρακάτω λίστα θεμάτων και αιτημάτων που κατατέθηκαν από την Ομοσπονδία μας:

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ 

Για το συγκεκριμένο θέμα ενημερωθήκαμε ότι:

 - Ο Δήμος θα διαθέσει 4 άτομα καθημερινά, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα οποία θα ασχολούνται αποκλειστικά με τη καθαριότητα των παραλιών, στις οποίες όπως μας πληροφόρησε θα τοποθετηθούν όπου απαιτούνται   καινούργιοι  κάδοι.

 - Στα δύο κεντρικά σημεία συγκομιδής των σκουπιδιών (Συρί & είσοδος  Περιγιαλίου) οι μεγάλοι κάδοι θα αντικατασταθούν με πολλούς μικρότερους ενώ θα τοποθετηθούν και κάδοι ανακύκλωσης. Επίσης θα υλοποιηθεί πρόσφατη πρόταση της Ομοσπονδίας και θα κατασκευαστεί περίφραξη για τη παρεμπόδιση μεγάλων φορτηγών που αδειάζουν ανεξέλικτα μπάζα.  Αναμένεται  έναρξη εργασιών από το  χώρο του Συρίου (πίσω από τη ΔΕΗ ).

– Η Ομοσπονδία επέμεινε στο πάγιο αίτημα της να διατεθούν τη καλοκαιρινή περίοδο άτομα και για τα δύο αυτά κεντρικά σημεία εναπόθεσης σκουπιδιών που θα προσέχουν και θα περιποιούνται καθημερινά τους συγκεκριμένους χώρους.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ 

Τονίσαμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επαναλειτουργήσει η συγκοινωνία προς Λαύριο και Κερατέα και όχι μόνο για 1 ημέρα την εβδομάδα αλλά  τουλάχιστον τρεις. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει την περίπτωση χρησιμοποίησης ενός  μικρού πούλμαν (20 θέσεων) το οποίο θα καλύπτει τη γραμμή με διέλευση από Συρί έως Βρωμοπούσι  με δυο δρομολόγια την ήμερα . Τέλος τόνισε ότι  αναλόγως της κίνησης που θα παρουσιαστεί,  θα δρομολογηθεί  ένα μεγαλύτερο λεωφορείο.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ 

– Μετά από πολλά χρόνια έγινε δεκτό το αίτημά μας για κάλυψη από το Δήμο των εξόδων των έκτακτων δειγματοληψιών που πραγματοποιεί η Ομοσπονδία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού , στην εκβολή του Βιολογικού στη θάλασσα.   Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τον συνεχή έλεγχο της σωστής επεξεργασίας των αποβλήτων.

– Ο Δήμαρχος αποδέχτηκε το αίτημα μας για την ανάληψη από μέρος του Δήμου πρωτοβουλίας για τη διενέργεια άμεσων συζητήσεων με τη ΔΕΗ και DOW προκειμένου να διευκρινισθούν οι τρόποι λειτουργίας των βιολογικών μονάδων που διαθέτουν ώστε να διασφαλιστεί και από αυτή τη πλευρά η προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων των οικισμών μας .

– Σχετικά με τον περιορισμό της δυσοσμίας του Βιολογικού επανήλθε η πρόταση της Ομοσπονδίας για την κατασκευή θόλου με σύστημα απόσμησης στο σημείο υποδοχής των λημμάτων από τα βυτία, ως μόνη λύση. Επίσης αναφέρθηκε ότι θα αναζητηθεί πληροφόρηση για τις κατασκευές αυτές και από άλλους δήμους (π.χ. Ρέθυμνο)  οι όποιοι έχουν εφαρμόσει παρόμοιες μεθόδους .

ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ 

Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε για τις προσπάθειες που γίνονται για εξασφάλιση χρηματοδότησης από τη Περιφέρεια, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι διαδικασίες ένταξης στο σχέδιο πόλης των περιοχών μας .

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Μόλις πληροφορηθήκαμε το θέμα του διαγωνισμού από την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου και παρότι έπρεπε να μας έχουν ενημερώσει πολύ ενωρίτερα, θεωρήσαμε σκόπιμο πριν προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια να λάβουμε από τους καθ’υλην αρμόδιους όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινήσεις προκειμένου τα μέλη μας να διαμορφώσουν την πιο σωστή άποψη.

Ένας από τους λόγους που ζητήθηκε η συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο, ήταν για να εκφράσουμε τους φόβους και τις ανησυχίες μας σχετικά με τη νομιμότητα του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε για την παραχώρηση χώρων και τοποθέτηση καντινών σε παραλίες του Δήμου Λαυρεωτικής. Φόβοι οι οποίοι επιβεβαιώθηκαν τη Τρίτη 14/06 με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για ασφαλιστικά μέτρα κατά του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος που θα έχει τελικά η υπόθεση, η Ομοσπονδία, όπως τόνισε και στον Δήμαρχο θα διαφυλάξει με κάθε νόμιμο τρόπο, τόσο τη χρήση των παραλιών ως κοινόχρηστο δικαίωμα των λουόμενων, όσο και τη προστασία των ακτών και του οικοσυστήματος, αγαθά ανεκτίμητα που δεν διαπραγματεύονται.

 

Για την ομοσπονδία

    -Ο-                               -Ο-                             -Ο-
Πρόεδρος                  Αντ/δρος                Γραμματέας
Ν. Φρατζέσκος        Θ. Μακαντάσης      Σ. Γρηγοράκος

 

Πηγή: www.lavriaki.gr


ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

Ομοσπονδία Εξωραϊστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Λαυρεωτικής με την επωνυμία:

«ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ»

Πανόραμα Θορικού, Δήμος Λαυρεωτικής

ΤΘ 8501 ΤΚ 19001

                                    Καλό ταξίδι Βαγγέλη !!!              

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος φίλου, συνεργάτη και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας  Ευάγγελου Λαγαρή.

                    Βαγγέλη θα σε θυμόμαστε πάντα!!!

 

                                                          Το ΔΣ

                                               Της Ομοσπονδίας 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Στην τελική ευθεία το θέμα του Προφήτη Ηλία

Το Σάββατο 8/4/2017 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συνάντηση  σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της διεκδίκησης της χερσονήσου του Προφήτη Ηλία. Παρευρέθηκαν εκτός από τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Λουκά, εκ μέρους του διασυλλογικού ο πρόεδρος κ. Ν. Φρατζέσκος, ο αντιπρόεδρος  κ. Θ. Μακαντάσης,  ο γραμματέας κ. Σ. Γρηγοράκος και τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Α. Αντωνιάδης και Γ.  Κερένης.

Επίσης συμμετείχαν οι επίτροποι του ιερού ναού του Προφήτη Ηλία κ. Α. Κουσαθανάς και η κα Ε. Λαγογιάννη, ο νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής  κ. Κ. Βλάχος, ο τεχνικός σύμβουλος κ. Φ. Δημητριάδης και ο νομικός εκπρόσωπος των παρεμβαινόντων υπέρ του Δημόσιου, Διασυλλογικού και Ιερού Ναού,   κ. Π. Λεβεντάκος.

Αφού αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με το περιεχόμενο της πραγματογνωμοσύνης που κατατέθηκε στο αρμόδιο για το θέμα μας δικαστήριο, καθορίστηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν έως 6/6/2017 που έχει καθοριστεί δικάσιμος, ώστε να αντικρουστούν τα όποια επιχειρήματα θέτουν σε αμφισβήτηση  το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δημοσίου στη χερσόνησο του Προφήτη Ηλία.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ συνεχίζει τον αγώνα απέναντι στους  διεκδικητές, με μοναδικό στόχο να κρατήσουμε ανέπαφη τη φυσική ομορφιά και το δημόσιο  χαρακτήρα του λόφου του Προφήτη Ηλία.

Καλούμε λοιπόν όλους τους κατοίκους σε επαγρύπνιση και είναι ευπρόσδεκτοι  όσοι θέλουν να είναι συνοδοιπόροι (ιδιώτες και τοπικοί  φορείς) ώστε να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί ενεργά για το παρόν και το μέλλον της περιοχής μας.

Για την ομοσπονδία

-Ο-                          -Ο-                            -Ο-

Πρόεδρος               Αντ/δρος            Γραμματέας

Ν. Φρατζέσκος     Θ. Μακαντάσης      Σ. Γρηγοράκος

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


Συνάντηση της Ομοσπονδίας του Διασυλλογικού με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ένας από τους βασικούς στόχους που έχουν τεθεί από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας είναι και η ολοκλήρωση της μακρόχρονης προσπάθειας για την επίτευξη ευνοϊκότερης αντιμετώπισης των υπό ένταξη στο σχέδιο αυθαιρέτων από τους νόμους τακτοποίησης 4014/11 και 4178/13.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της περιφέρειας μας κ. Γιάννη Δέδε και κ. Πάνο Σκουρολιάκο.

Στη συζήτηση που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, συμμετείχαν από την Ομοσπονδία ο πρόεδρος κ. Νικηφόρος Φρατζέσκος, ο αντ/δρος κ. Θεμιστοκλής Μακαντάσης και  το μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου κ. Γιώργος  Κερένης.

Έπειτα από μια πλήρη ενημέρωση για την πορεία των εντάξεων στο σχέδιο πόλης των περιοχών μας, επισημάνθηκε στους παρευρισκόμενους βουλευτές η αναγκαιότητα μιας ευνοϊκότερης αντιμετώπισης, εκ μέρους της πολιτείας, των υπό ένταξη αυθαιρέτων κτισμάτων από τον νέο νόμο, που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή και μεταφράζεται σε έκπτωση 40%-50% επί του υπολογιζόμενου ενιαίου ειδικού προστίμου  του ν. 4178/2013.

Υπερτονίστηκε το δίκαιο και διαχρονικό αίτημα της Ομοσπονδίας μας και αναφέρθηκαν τα επιπλέον κόστη, πέραν των προστίμων τακτοποίησης των αυθαιρέτων, που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες για τα υπό ένταξη στο σχέδιο αυθαίρετα κτίσματα με την ολοκλήρωση της  πολεοδόμησης (εισφορά σε χρήμα, έκδοση οικοδομικής αδείας).

Τέλος αναφέρθηκε ότι πρέπει στον προς ψήφιση νόμο να υπάρξει ρύθμιση η οποία θα συμπεριλάβει και τη δυνατότητα συμψηφισμού των εξόδων για την έκδοση οικοδομικής άδειας, που προαναφέραμε, με τα επιβαλλόμενα  πρόστιμα των νόμων τακτοποίησης.

Οι βουλευτές άκουσαν προσεκτικά τις θέσεις μας, τάχθηκαν θετικά στα δίκαια αιτήματα μας και δεσμεύτηκαν πολύ σύντομα να μας δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Για την ομοσπονδία               -Ο-                                -Ο-                   -Ο-                    Πρόεδρος                    Αντ/δρος           Γραμματέας      Ν. Φρατζέσκος       Θ. Μακαντάσης    Σ. Γρηγοράκος

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ομοσπονδία Παραλιακών Εξωραϊστικών & Εκπολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Λαυρεωτικής

Με τη συμπλήρωση της θητείας  του απερχόμενου Δ.Σ. πραγματοποιήθηκαν, το Σάββατο 11/02 στο Πανόραμα Λαυρεωτικής, η τακτική Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Μετά τη διεξαγωγή των εκλογών ο πλειοψηφήσας Νικηφόρος Φρατζέσκος, συγκάλεσε τα υπόλοιπα εκλεγέντα μέλη και συγκροτήθηκε ομόφωνα το  νέο ΔΣ  σε σώμα ως ακολούθως.

Πρόεδρος : Νικηφόρος Φρατζέσκος– Τσονίμα

Αντιπρόεδρος : Θεμιστοκλής  Μακαντάσης– Πανόραμα

Γραμματέας : Στέλιος Γρηγοράκος– Περιγιάλι

Ταμίας : Αθανάσιος  Αντωνιάδης– Ναυταθλητικός όμιλος

Τα υπόλοιπα μέλη με τους παρακάτω τομείς ευθύνης :

Περιβάλλον : Σπύρος Ιορδανίδης-Συρί

Δημόσιες  Σχέσεις & Επικοινωνία : Ευάγγελος  Ταράσης-Περιγιάλι

Τεχνικά Θέματα & Εντάξεις  : Γεώργιος Κερένης– Τσονίμα

Συγκοινωνία – Ασφάλεια – Καθαριότητα κοινοχρήστων χώρων: Ευάγγελος Λαγαρής – Βρωμοπούσι και Νικόλαος Αξιώτης – Πανόραμα.

Μετά τη διεξαγωγή των εκλογών πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας για το 2017, με την ευχή και την πίστη για συνέχιση των αγώνων με νέες δράσεις και νέες ιδέες για το καλό της περιοχής μας και τη βελτιστοποίηση του επίπεδου  της ζωής των κατοίκων. Εξωραϊστικοί σύλλογοι και οι κάτοικοι της περιοχής μας επιβάλλεται να συνεχίσουμε ενωμένοι, ειδικά σε αυτή τη περίοδο της οικονομικής & κοινωνικής κρίσης, γιατί είναι σίγουρο ότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής.

Για το Δ.Σ  της Ομοσπονδίας (Διασυλλογικό)

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΣ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΑΚΑΝΤΑΣΗΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


Εξέταση ενστάσεων Γ' Ανάρτησης Πολαιοδομικής Μελέτης (Περιγιάλι - Τσονίμα - Τραχαντιέρα)

Πρόσκληση στην 1η Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας σας καλούμε στην 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα γίνει στην αίθουσα «Φαρμακείο» του Τεχνολογικού Πάρκου Λαυρίου, στις 06.02.2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00 με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.Λήψη απόφασης επί των ενστάσεων κατά της Γ’ ανάρτησης της Πολεοδομικής Μελέτης «Κτημαγράφηση – Πολεοδομική Μελέτη – Πράξη Εφαρμογής περιοχών Β’ κατοικίας ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ – ΤΣΟΝΙΜΑ – ΤΡΕΧΑΝΤΙΕΡΑ» της Δ.Ε. Κερατέας του Δήμου Λαυρεωτικής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δράση για τη καθαριότητα – καλοπισμό των κοινόχρηστων χώρων και τηs παραλίαs στην Τσονίμα

katharismos-paralia-tsonima3

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13/11/2016 στη Τσονίμα  η δράση για τη καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων, της παραλίας αλλά και το φύτευμα καλλωπιστικών φυτών. Αθρόα ήταν η συμμετοχή των Τσονιμιοτών, δηλώνοντας για ακόμη μια φορά τη βούληση τους για μια καθαρή και μακριά από παρεμβάσεις παραλία.

Η δράση έκλεισε στην αίθουσα εκδηλώσεων με κέρασμα από το σύλλογο στους συμμετέχοντες. Η ευχάριστη ατμόσφαιρα, το κρασάκι και το τσίπουρο δεν άργησαν να φέρουν το κέφι και το χορό…

Παρόν ήταν και  ο Αντιδήμαρχος κ Αναστάσιος Αντωνίου ο οποίος για λογαριασμό του Δήμου προσέφερε σακούλες και καλλωπιστικά φυτά.

Στη δράση συμμετείχαν οι Εξωραϊστικοί σύλλογοι  Τραχαντιέρας και Περιγιαλιού.

                                              Για το ΔΣ      

                   Ο Πρόεδρος                               Ο Γραμματέας  

              Νικηφόρος Φρατζέσκος             Αναστάσιος Σβολόπουλος

katharismos-paralia-tsonima1

katharismos-paralia-tsonima2

katharismos-paralia-tsonima3

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


Πρόσκληση σε δράση καθαρισμού από τον Σύλλογο Τσονίμας

tsonima1

Το Διοικητικό Συμβούλιο Τσονίμας «Το Ανεμούριο» στο πλαίσιο συνέχισης και φέτος των δράσεων που σκοπό έχουν την οικολογική προστασία του περιβάλλοντος, καλεί τα μέλη του συλλόγου, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου και ώρα 9:30 π.μ στα γραφεία του συλλόγου μας, προκειμένου να επιμεληθούμε τον καθαρισμό της παραλίας,  των κοινόχρηστων χώρων και να φυτέψουμε  καλλωπιστικά φυτά συντηρώντας  έτσι την ομορφιά και το φυσικό κάλος της Τσονίμας.

 Στην προσπάθεια μας αυτή ο Δήμος θα συμμετάσχει  προσφέροντας σακούλες και θα μεριμνήσει για τη προμήθεια φυτών. Αναμένουμε τη συμμετοχή των γειτονικών εξωραϊστικών συλλόγων  αλλά και όσων μπορούν να προσφέρουν στη δράση αυτή.

Ας  βάλουμε στόχο να μην  λείψει κανείς !!!

Το Διοικητικό  Συμβούλιο Τσονίμας

tsonima2

tsonima1

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΘΕΣΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

Ομοσπονδία Εξωραϊστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Λαυρεωτικής με την επωνυμία:

«ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ»

Πανόραμα Θορικού, Δήμος Λαυρεωτικής ΤΘ 8501 ΤΚ 19001

 

Πανόραμα 3/11/2016

 

   Προτάσεις και θέσεις  

      που διατυπωθήκαν στο  κείμενο του νομοσχέδιου  που  αφορά    την  τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών.

 

Στην προσπάθεια διευθέτησης των ζητημάτων της αυθαίρετης δόμησης ψηφίστηκαν οι νόμοι 4014/2011 και 4178/2013. Στους  συγκεκριμένους  νόμους  μεταξύ άλλων καθίσταται σαφής η πρόθεση ή αν θέλετε η επιθυμία της πολιτείας για μελλοντική ένταξη των νομιμοποιηθέντων αυθαιρέτων σταδιακά στα σχέδια πόλης, γεγονός που θα επιτρέψει και την μελλοντική πολεοδομική οργάνωση των περιοχών όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση αυθαιρέτων κτισμάτων. Παρόλα αυτά μέχρι σήμερα δεν υπήρξε  κανένας επί της ουσίας διαχωρισμός στις διάφορες κατηγορίες αυθαιρέτων, γεγονός που αποτελεί τρόπον τινά αδικία σε βάρος των ιδιοκτητών αυθαιρέτων που επιθυμούν την ένταξη τους σε σχέδια πόλης και έχουν προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, πολλές φορές μάλιστα με μεγάλα προσωπικά έξοδα (αυτοχρηματοδότηση).

Σήμερα ένας σημαντικός αριθμός αυθαιρέτων βρίσκεται σε Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια ή σε Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου όπου είναι σε εξέλιξη μελέτες πολεοδόμησης οι οποίες όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί, στις περισσότερες περιπτώσεις με ευθύνη της πολιτείας. Σε άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα στο Δήμο Λαυρεωτικής με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων και του Δήμου, οι ίδιοι οι κάτοικοι έχουν χρηματοδοτήσει τις μελέτες πολεοδόμησης (αυτοχρηματοδότηση) λόγω της αδυναμίας της τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων φορέων να συμβάλλουν στην χρηματοδότηση των μελετών.

Κατά τη γνώμη μας οι αυθαίρετες κατασκευές που βρίσκονται σε περιοχές με εγκεκριμένα ΓΠΣ ή εντός ΖΟΕ θα ήταν ήδη νόμιμες εάν οι διαδικασίες πολεοδόμησης δεν διαρκούσαν από δέκα έως δεκαπέντε χρόνια.

Έχουμε επανειλημμένως δημοσιοποιήσει τις απόψεις μας σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δήμο Λαυρεωτικής , Περιφέρεια Αν. Αττικής,  Υπουργείο, Προπαρασκευαστικές Επιτροπές Βουλής

Ήδη το νομοσχέδιο  που ήταν σε διαβούλευση  δικαιώνει τους μέχρι σήμερα αγώνες μας αφού δίνεται  για πρώτη φορά κίνητρο στα αυθαίρετα που βρίσκονται σε υπό ένταξη στο σχέδιο περιοχές να λαμβάνουν μια επί πλέον έκπτωση 40% στον υπολογισμό του προστίμου (απαιτείται βέβαια πιο ξεκάθαρη διατύπωση στο τελικό κείμενο του νόμου).  Όμως η παροχή ακόμα μεγαλυτέρων κινήτρων όπως με σαφήνεια περιγράφουμε και παρακάτω θα συντελέσει να μην χαθεί  το ενδιαφέρον από τους ιδιοκτήτες αυθαίρετων τόσο για την συμμετοχή τους  στις διαδικασίες τακτοποίησης όσο και για ένταξη τους  σε εγκεκριμένο πολεοδομικό σχέδιο.  Όλα αυτά θα συντελέσουν να μην υπάρξουν  αρνητικές συνέπειες για την οργανωμένη πολεοδομικά και περιβαντολογικά ανάπτυξη των περιοχών, που θα είχε σαν αποτέλεσμα την έλλειψη υποδομών και χωρών κοινής ωφέλειας, όπως π.χ. χώροι πρασίνου και αποχετευτικά δίκτυα

Να μην λησμονούμε ότι το ζητούμενο της δημιουργίας «ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου» υπαγορεύει την απογραφή όλων των ακίνητων της επικράτειας. Η παροχή μεγαλυτέρων κινήτρων στη υπαγωγή στους νομούς της τακτοποίησης  θα βοηθήσει στην καταγραφή των αυθαίρετων κτισμάτων.

Σας  επισημαίνουμε επίσης ότι στη περιοχή του Δήμου Λαυρεωτικής βρίσκονται σε εξέλιξη ένας σημαντικός αριθμός πολεοδομικών μελετών. Υπολογίζεται ότι περίπου 5000 αυθαίρετα βρίσκονται στη διαδικασία ένταξης στο σχέδιο πόλης, τα περισσότερα με αυτοχρηματοδότηση και μόλις το 25%- 30% έχουν ενταχθεί στους  νόμους  τακτοποίησης.  

Οι προτάσεις μας, προκειμένου να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις περιοχές μας για υπαγωγή στους  νόμους τακτοποίησης, αναφέρονται στις εξής ξεκάθαρες τοποθετήσεις στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου .  

 1. Για όλες τις περιοχές ( που βρίσκονται σε εγκεκριμένα ΓΠΣ ή εντός ΖΟΕ ) και έχει ξεκινήσει η διαδικασία ένταξης στο σχέδιο πόλης, να δίνεται η δυνατότητα εφόσον γίνει αίτηση υπαγωγής στο νέο νόμο  και καταβληθεί το προβλεπόμενο παράβολο, να εκδίδεται οικοδομική άδεια εντός των χρονικών ορίων ισχύος του νόμου και με τη προϋπόθεση ότι έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής του εγκεκριμένου σχεδίου, δεν θα οφείλεται άλλο πρόστιμο οποιασδήποτε άλλης διάταξης νόμου  συμπεριλαμβανόμενου και του 20% που προβλέπεται από το παρόν νομοσχέδιο.
 1. Για όσες ιδιοκτησίες έχουν ήδη υπαχθεί στο ν. 4014/11 και στο ν. 4178/13 και θα υπαχθούν και στον υπό διαβούλευση νόμο τα καταβληθέντα πρόστιμα να συμψηφίζονται μετά την ολοκλήρωση της ένταξης στο σχέδιο πόλης, με  τις δαπάνες –παράβολα  υπέρ Δημοσίου για την έκδοση οικοδομικής αδείας που θα εκδοθεί  από  κάθε αυθαίρετο κτίσμα.
 2. Ο χρόνος εκκίνησης των εξαμήνων για τον υπολογισμό των εκπτώσεων να ξεκινά από την ημερομηνία ψήφισης του νέου νόμου.
 3. Να αποσυνδεθεί ο νέος νόμος από το επιπλέον υψηλό κόστος της μελέτης για την στατική επάρκεια του κτίσματος για όσους προβαίνουν σε δήλωση υπαγωγής στη τακτοποίηση,  εναρμονιζόμενος στο σημείο αυτό με τους προηγούμενους νομούς 4114/2011 και 4178/2014.

   

Για την ομοσπονδία

 

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

        ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΑΚΑΝΤΑΣΗΣ         ΜΑΡΙΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ

 


ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΣΟΝΙΜΑΣ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

                ΤΣΟΝΙΜΑΣ 

         “ΤΟ ΑΝΕΜΟΥΡΙΟ”

                                                                   Τσονίμα 21/10/2016

ΚΑΛΕΣΜΑ

    Το Διοικητικό Συμβούλιο  Τσονίμας   «Το Ανεμούριο» στο πλαίσιο συνέχισης και φέτος των δράσεων που σκοπό έχουν, με την συμμετοχή των κάτοικων της περιοχής μας,  την οικολογική  προστασία του περιβάλλοντος,

σας καλεί:

την Κυριακή 13 Νοεμβρίου και ώρα 9:30 π.μ στα γραφεία του συλλόγου μας, προκειμένου να επιμεληθούμε τον καθαρισμό της παραλίας,  των κοινόχρηστων χώρων και να φυτέψουμε  καλλωπιστικά φυτά συντηρώντας  έτσι την ομορφιά και το φυσικό κάλος της Τσονίμας .

 Στην προσπάθεια μας αυτή θα έχουμε την συμπαράσταση του Δήμου, (θα μας προσφέρει εξοπλισμό και θα μεριμνήσει για τη προμήθεια φυτών), αλλά και των γειτονικών εξωραϊστικών συλλόγων.   

 

Ας  βάλουμε στόχο να μην  λείψει κανείς!!!

Το Διοικητικό  Συμβούλιο Τσονίμας 


Ανάρτηση Κτηματογράφησης στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού της Περιφέρειας Αττικής

kthmatologio

Ξεκινά τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, η Ανάρτηση των Κτηματολογικών Στοιχείων των Ο.Τ.Α: Αγίου Κωνσταντίνου, Κερατέας και Λαυρεωτικής του Δήμου Λαυρεωτικής και Αναβύσσου, Καλυβίων Θορικού, Κουβαρά, Παλαιάς Φώκαιας και Σαρωνίδος του Δήμου Σαρωνικού της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής.

Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών από την ανωτέρω ημερομηνία να υποβάλει αίτηση διόρθωσης ή ένσταση κατά των στοιχείων της Ανάρτησης στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Για τους κατοίκους αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο η αντίστοιχη προθεσμία είναι τέσσερις (4) μήνες.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων έχουν ήδη αποσταλεί ταχυδρομικώς αποσπάσματα από τους Κτηματολογικούς Πίνακες και τα Διαγράμματα, στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί από κάθε πολίτη.

Μέσω της Ανάρτησης οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την καταγραφή των ιδιοκτησιών τους και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα. Η διαδικασία αυτή διασφαλίζει ότι η κτηματογράφηση θα ολοκληρωθεί σωστά και δεν θα υπάρχουν προβλήματα στη μετέπειτα λειτουργία του Κτηματολογίου. Συνεπώς, στη φάση αυτή η συμμετοχή των πολιτών είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

Μετά την ολοκλήρωση της Ανάρτησης, που περιλαμβάνει την υποβολή και εξέταση αιτήσεων διόρθωσης/ ενστάσεων και την αντίστοιχη διόρθωση στους κτηματολογικούς πίνακες, παράγονται τα τελικά κτηματολογικά στοιχεία, οι Αρχικές Εγγραφές του Κτηματολογίου, και ξεκινά να λειτουργεί το Κτηματολογικό Γραφείο, στη συγκεκριμένη περιοχή, στη θέση του Υποθηκοφυλακείου.

Ηλεκτρονική Ανάρτηση κτηματογράφησης

Με την έναρξη της Ανάρτησης, κάθε δικαιούχος θα μπορεί να δει τα στοιχεία που τον αφορούν και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr στο portal e- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες.

Κάθε δικαιούχος μπορεί να δει τα στοιχεία της Ανάρτησης, είτε με τη χρήση των κωδικών ασφαλείας που χρησιμοποιεί στις εφαρμογές taxisnet, είτε αφού δημιουργήσει (αν δεν έχει ήδη) τον προσωπικό του κωδικό Κτηματολογίου και εισάγει επιπλέον τα «τρία κλειδιά» που βρίσκονται στο αποδεικτικό της δήλωσής του. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσει τους κωδικούς taxisnet θα δει όλα τα ακίνητα των περιοχών που βρίσκονται σε ανάρτηση και έχουν συνδεθεί με το ΑΦΜ του.

Ηλεκτρονικά, επίσης, υποστηρίζεται η υποβολή αίτησης διόρθωσης προσωπικών στοιχείων μέσω της ειδικής εφαρμογής «Ανάρτηση» στην ενότητα «Κτηματογράφηση» των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Απαραίτητα στοιχεία για την πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή είναι τρία «κλειδιά»: Αριθμός Πρωτοκόλλου Δήλωσης, Κωδικός Προσώπου και Κωδικός Ιδιοκτησίας, τα οποία αναγράφονται πάνω στο Αποδεικτικό Υποβολής Δήλωσης.

Διευθύνσεις Γραφείων Κτηματογράφησης:

1) Για τους Ο.Τ.Α. Αγίου Κωνσταντίνου, Κερατέας και Λαυρεωτικής:

Όθωνος και Μπουμπουλίνας, Κερατέα, ΤΚ 19001, τηλ. 22990-43006

2) Για τους Ο.Τ.Α. Αναβύσσου, Καλυβίων Θορικού, Κουβαρά, Παλαιάς Φώκαιας και Σαρωνίδος:

Βασ. Κωνσταντίνου και Κρήτης, κτίριο Δημαρχείου Αναβύσσου, TK 19013, τηλ. 22910-38899

Ωράριο Λειτουργίας Γραφείων:

Καθημερινά 09:00 – 17:00 και κάθε Τετάρτη 09:00 – 20:00

Για πληροφορίες επισκεφθείτε το www.ktimatologio.gr ή καλέστε το 210 6505600

Ακολουθεί Ενημερωτικό Σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία Ανάρτησης και πληροφορίες για τον πολίτη

Ενημερωτικό Σημείωμα για τη διαδικασία Ανάρτησης

Τα στοιχεία της Ανάρτησης είναι:

α) Ο Κτηματολογικός Πίνακας, ο οποίος είναι οργανωμένος κατά ΚΑΕΚ και περιλαμβάνει το σύνολο των δικαιωμάτων της περιοχής, όπως τεκμηριώθηκαν από τους τίτλους και τα υπόλοιπα στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τη διαδικασία της κτηματογράφησης,

β) Το Κτηματολογικό Διάγραμμα (χάρτης Κτηματολογίου), στο οποίο απεικονίζονται τα ακίνητα με τη θέση και τα όριά τους (γεωμετρικά στοιχεία).

Τί θα λάβει και πρέπει να ελέγξει ο πολίτης

Κάθε δικαιούχος έχει λάβει/ θα λάβει ταχυδρομικά στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλώσει, φάκελο με τα αποσπάσματα του Κτηματολογικού Πίνακα και του Κτηματολογικού Διαγράμματος (χάρτη) για τα ακίνητα που έχει δηλώσει.

Το πιο κρίσιμο σημείο της διαδικασίας είναι ο προσεκτικός έλεγχος των εγγράφων. Εφόσον συμφωνεί με τα στοιχεία αυτά δεν χρειάζεται να προβεί σε κάποια ενέργεια. Στην περίπτωση που δεν συμφωνεί με κάποιο από τα καταγεγραμμένα στοιχεία μπορεί να υποβάλει αίτηση διόρθωσης/ένσταση.

Εάν κάποιος έκανε δήλωση ιδιοκτησίας αλλά δεν έχει παραλάβει φάκελο θα πρέπει να απευθυνθεί στο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Τα έντυπα που θα λάβει ο δικαιούχος είναι τα ακόλουθα:

ΕΝΤΥΠΟ Α: Στοιχεία Δικαιούχου- Κωδικοί Ιδιοκτησίας. Το έντυπο περιλαμβάνει:

· Tα προσωπικά στοιχεία του δικαιούχου

· Tους κωδικούς ιδιοκτησίας των δικαιωμάτων, για τα οποία έχει υποβληθεί δήλωση. Οι κωδικοί είναι αυτοί που αναγράφονταν στο «Αποδεικτικό Υποβολής Δήλωσης», που έλαβε κατά την υποβολή της δήλωσης.

ΕΝΤΥΠΟ Α1: Απόσπασμα Πίνακα Ανάρτησης. Το έντυπο περιλαμβάνει τα στοιχεία που αφορούν τη νομική κατοχύρωση της ιδιοκτησίας:

· Δικαιώματα που δηλώθηκαν (πλήθος, είδος και ποσοστό δικαιωμάτων)

· Στοιχεία του τίτλου

· Στοιχεία του ακινήτου (π.χ. διεύθυνση, όροφος κλπ.)

· Συνδικαιούχοι (εάν υπάρχουν)

ΕΝΤΥΠΟ Α2: Απόσπασμα Διαγράμματος Ανάρτησης. Στο έντυπο περιλαμβάνονται τα στοιχεία που αφορούν τη θέση και τη γεωμετρία του ακινήτου:

· Θέση, σχήμα και εμβαδόν του ακινήτου

· Στοιχεία ομόρων ιδιοκτητών (γειτόνων)

· Συντεταγμένες ορίων του ακινήτου, ειδικά όπου δεν υπάρχουν υλοποιημένα όρια (μάντρες, αυλάκια κ.λπ.) και κτίρια ή όλες οι γειτονικές ιδιοκτησίες μοιάζουν μεταξύ τους.

Ειδικές περιπτώσεις

– Στην περίπτωση ιδιοκτησιών που δηλώθηκαν, αλλά είτε δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός τους ή τα στοιχεία που προσκομίστηκαν δεν κρίθηκαν επαρκή, οι δικαιούχοι θα λάβουν μόνο το Έντυπο Α.

– Επίσης, στο Έντυπο Α ενδέχεται κάποιοι δικαιούχοι να βρουν στοιχεία δικαιωμάτων τους, για τα οποία δεν έχουν υποβάλλει δήλωση, αλλά προέκυψαν από την επεξεργασία άλλων στοιχείων που συλλέχθηκαν. Για τα δικαιώματα αυτά, εφόσον κάποιος συνεχίζει να είναι δικαιούχος, οφείλει να υποβάλει δήλωση ιδιοκτησίας, καταβάλλοντας και το προβλεπόμενο πάγιο τέλος (35 ή 20 ευρώ).

Στις περιπτώσεις αυτές οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν στο Γραφείο Κτηματογράφησης, προκειμένου να τους δοθούν οδηγίες για τις ενέργειές τους.

Προθεσμίες υποβολής αιτήσεων διόρθωσης και ενστάσεων

Ο δικαιούχος που διαφωνεί με κάποιο από τα στοιχεία της Ανάρτησης, αλλά και οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον μπορεί να υποβάλει αίτηση διόρθωσης /ένσταση εντός δύο μηνών από την ημερομηνία έναρξης της ανάρτησης (και τεσσάρων μηνών οι κάτοικοι εξωτερικού) στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Οι αιτήσεις διόρθωσης και οι ενστάσεις υποβάλλονται αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση και προϋπόθεση για την υποβολή τους είναι να έχει προηγουμένως υποβληθεί δήλωση ιδιοκτησίας και να έχει καταβληθεί το πάγιο τέλος κτηματογράφησης. Το κόστος υποβολής αίτησης διόρθωσης / ένστασης είναι 5€.

Οι αιτήσεις διόρθωσης εξετάζονται από το Γραφείο Κτηματογράφησης και οι ενστάσεις από τριμελή επιτροπή στην οποία Πρόεδρος είναι δικαστικός λειτουργός ή δικηγόρος.

Μετά την εξέταση των αιτήσεων διόρθωσης και των ενστάσεων που τυχόν υποβληθούν, πραγματοποιείται διόρθωση των κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων και παράγονται τα τελικά κτηματολογικά στοιχεία, οι Αρχικές Εγγραφές του Κτηματολογίου.

Τι αλλάζει στη διαδικασία Δήλωσης ιδιοκτησίας μετά την Ανάρτηση

Από την έναρξη της Ανάρτησης και μετά είναι υποχρεωτική η επισύναψη Πιστοποιητικού Κτηματογραφούμενου Ακινήτου σε κάθε συναλλαγή που αφορά στα ακίνητα της περιοχής. Το Πιστοποιητικό εκδίδεται από το Γραφείο Κτηματογράφησης και οι συμβολαιογράφοι πρέπει να το ζητούν υποχρεωτικά κατά τη σύνταξη των συμβολαίων. Είναι επίσης υποχρεωτικό και σε κάθε συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου που αφορά σε ακίνητο και στην καταχώριση οποιασδήποτε εγγραπτέας πράξης στα βιβλία μεταγραφών και υποθηκών του Υποθηκοφυλακείο.

Πηγή: https://www.taxheaven.gr Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ – ΤΣΟΝΙΜΑ – ΤΡΕΧΑΝΤΙΕΡΑ - Γ’ ανάρτηση της Πολεοδομικής Μελέτης

 14 Οκτ 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων των περιοχών ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ – ΤΣΟΝΙΜΑ – ΤΡΕΧΑΝΤΙΕΡΑ της Δημοτικής Ενότητας Κερατέας μπορούν να προσέλθουν στο Δημοτικό Κατάστημα Κερατέας (ώρες 10.00 έως 13.00) ώστε να λάβουν γνώση της Γ’ ανάρτησης της Πολεοδομικής Μελέτης.

Τυχόν ενστάσεις επί των αναρτημένων διαγραμμάτων της πολεοδομικής μελέτης θα λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της Ανάρτησης η οποία θα διαρκέσει από 24 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου 2016.


ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΟΡΙΑΝΗ

  ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ

 ΤΣΟΝΙΜΑΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

       «ΤΟ ΑΝΕΜΟΥΡΙΟ »             

       Τηλ  2292041357

                                                                     Τσονίμα  3/10/2016

                                                      

                                   ΕΚΔΡΟΜΗ !!!

 

Ο σύλλογος μας διοργανώνει τη  Κυριακή 30/10/2016 ημερήσια  εκδρομή στον Παρνασσό  με προορισμό :

 ΑΡΑΧΩΒΑ  και  ΑΓΟΡΙΑΝΗ ( Επτάλοφος

Αναχώρηση 8 π.μ. από το κτίριο του συλλόγου.

Τιμή ανά άτομο 12 ευρώ.

Δηλώστε συμμέτοχη στην κ. Φλέγκα Σοφία τηλ. 2109612542,  6977549947, 6973668836   η στα γραφεία του συλλόγου τις Κυριακές 10πμ-1μμ   

                                                               Για το ΔΣ

                                                             Ανεμουρίου

 


Διασυλλογικό: Νέα δειγματοληψία στην περιοχή Συρί

diasyllogiko-syri

Στα πλαίσια των δειγματοληψιών που πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, με πρωτοβουλία και ανάληψη του κόστους από το Διασυλλογικό, έγινε στις 28/07/2016 νέα δειγματοληψία από το φρεάτιο του αγωγού πριν εκβάλει στη θάλασσα στην περιοχή Συρί.

Έχοντας αδιαπραγμάτευτη στάση απέναντι στη δημόσια υγεία των συμπολιτών μας, αλλά και γενικότερα στη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, θα συνεχίσουμε την παρακολούθηση της λειτουργίας του Βιολογικού και θα σας κρατάμε ενήμερους για τα όποια αποτελέσματα προκύπτουν από τις εργαστηριακές αναλύσεις.

Για το Δ.Σ.

-Ο-                          -Ο-                             -Ο-

Πρόεδρος                   Αντιπροεδρος                  Γραμματέας

   Ν. Φρατζέσκος             Θ. Μακαντάσης             Μ.Ναυπλιώτης

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΖΩΑ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

            ΤΣΟΝΙΜΑΣ

      ‘’ΤΟ ΑΝΕΜΟΥΡΙΟ’’

                                              Τσονίμα 18/7/2016                                      

 

Χρήσιμες πληροφορίες για την παρουσία των σκύλων και γενικά των οικόσιτων ζώων στις παραλίες.

Καταρχάς η νομοθεσία ορίζει για οτιδήποτε συμβαίνει στις παραλίες αρμόδια είναι η Αστυνομία, ενώ για ότι συμβαίνει εντός  των θαλασσίων υδάτων αρμόδιο είναι το Λιμενικό.

Οι βασικές διατάξεις που ρυθμίζουν ομολογουμένως με πολυπλοκότητα την παρουσία των οικόσιτων ζώων στις παραλίες είναι ο Ν.4039/2012, ο Γενικός Κανονισμός Λιμεναρχείου Λαυρίου (άρθρο 230 παρ.1ζ  της ΥΑ 1046/1978) και η εγκύκλιος  Μ.Φ. 2119 4/3/2006/ 6-06-2006.

Με βάση τα παραπάνω μπορούμε να συνοψίσουμε τα ισχύοντα για την παρουσία των σκυλιών και γενικά των οικόσιτων ζώων σε παραλίες και κοινόχρηστους χώρους.

 1. Το ζώο μας (π.χ. σκύλος) μπορεί να μας ακολουθεί σε κάθε υπαίθριο κοινόχρηστο χώρο, άρα και στην παραλία, αρκεί να υπάρχει πάντα συνοδός και να έχουμε μαζί μας το βιβλιάριο υγείας του, προς επίδειξη αν χρειαστεί.
 2. Η εγκύκλιος Μ.Φ. 2119 4/3/06/ 06-6-2006 αναφέρει ότι      στην περίπτωση κατά την οποίαν σε μία τοποθεσία ή παραλία (στην οποία δεν παραβρίσκονται την δεδομένη χρονική στιγμή λουόμενοι) κυκλοφορεί ιδιοκτήτης ζώου μαζί με αυτό, ή ο εν λόγο ιδιοκτήτης  προβεί στο λούσιμο του ζώου τότε ο ιδιοκτήτης δεν διαπράττει παράβαση. Εάν όμως στην ίδια τοποθεσία φτάσουν λουόμενοι, τότε ο ιδιοκτήτης οφείλει είτε να το απομακρύνει από την τοποθεσία αυτή, είτε να το διατηρήσει εκεί ασφαλισμένο (δεμένο) σε απόσταση από τους λουόμενους,     ώστε να μην παρενοχλούνται αυτοί, οπότε και δεν  διαπράττει παράβαση.
 3. Οι παραβάτες των παραπάνω τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο.                                                         

                                         Για το

                            Διοικητικό Συμβούλιο       Τσόνιμας

 

 


Προγράμματα εκγύμνασης

 

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΤΣΟΝΙΜΑΣ

            « ΤΟ ΑΝΕΜΟΥΡΙΟ »                                                                          

                                                                                     Τσονίμα 15/6/2016

                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Ενημερώνουμε τα μέλη μας, ότι ο Σύλλογος προσφέρει και φέτος  προγράμματα εκγύμνασης για γυναίκες, κάθε Σάββατο απόγευμα, με  προοπτική επέκτασης τους και σε άλλες ημέρες της εβδομάδας. Για  περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, να απευθύνεστε  στα γραφεία του Συλλόγου κάθε Κυριακή 10πμ - 1μμ τηλ. 2292041357  ή  μπορείτε να επικοινωνείτε  με τον Αντώνη Τσιγώνια καθημερινά  στο  τηλέφωνο   6938059292    6μμ - 9μμ.

          Τα   προγράμματα ξεκινούν το Σάββατο 18/6/2016 στις 6,00μμ

 

                                                                                            Το ΔΣ                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Τσονίμας


Συνάντηση της Ομοσπονδίας Παραλιακών Συλλόγων με τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΤΗΛ

diasyllogiko-lavreotiki

Τη Δευτέρα 6/6/2016 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση μελών του Διοικητικού Συμβούλιου της Ομοσπονδίας με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΤΗΛ στο χώρο των εγκαταστάσεων του βιολογικού Λαυρίου. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν τα παρακάτω:

1. Δέσμευση εκ μέρους της Διοίκησης της ΔΕΥΑΤΗΛ για την αντικατάσταση έως το τέλος Ιουνίου των ειδικών φίλτρων στα συστήματα απόσμησης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας των λυμάτων του βιολογικού , ώστε να περιοριστεί σημαντικά η δυσοσμία η οποία ταλαιπωρεί τους οικισμούς μας.

2. Υλοποιείται η δέσμευση της διοίκησης του βιολογικού και από 1/7/2016 θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική μπάρα εισόδου ( σύστημα e-pass) για καλύτερο έλεγχο και καταγραφή των εισερχομένων βυτίων. Υπήρξε επίσης στη διάρκεια της συζήτησης η δέσμευση ότι θα εντατικοποιηθεί η παρακολούθηση της διαδικασίας εκκένωσης των βυτίων ώστε να τηρούνται οι προδιαγραφές και να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον.

3. Θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση από την πλευρά της ΔΕΥΑΤΗΛ προς το Διασυλλογικό σχετικά με όλες τις μετρήσεις & ελέγχους που πραγματοποιούνται για τη καθαρότητα των επεξεργασθέντων λυμάτων, τα οποία και θα κοινοποιούνται από την Ομοσπονδία μας για την ενημέρωση των οικιστών.

4. Ανάληψη πρωτοβουλίας από τη ΔΕΥΑΤΗΛ και τον Δήμο Λαυρεωτικής για τη διενέργεια άμεσων συζητήσεων: α) με τη ΔΕΗ και DOW προκειμένου να διευκρινισθούν οι τρόποι λειτουργίας των βιολογικών μονάδων που διαθέτουν. β) με την επίτροπο, ώστε να εξεταστεί με ποιο τρόπο μπορεί να εγκριθεί κονδύλι για αντισταθμιστικά οφέλη των οικισμών που βρίσκονται κοντά στον βιολογικό αλλά και να καλυφτούν τα έξοδα έλεγχου και μέτρησης από εργαστήριο της επιλογής του Διασυλλογικού.

5. Στα πλαίσια των δράσεων για αντισταθμιστικά οφέλη, συμφωνήθηκε η διάθεση βυτιοφόρων και αποφρακτικών, στους οικισμούς μας με χαμηλότερο κόστος. Οι λεπτομέρειες θα κοινοποιηθούν μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία της ΔΕΥΑΤΥΛ με τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων.

Ακολούθησε περιήγηση στις εγκαταστάσεις του βιολογικού και επιτόπια συζήτηση για επιμέρους θέματα.

Θα υπάρχει συνεχή ενημέρωση για τη πορεία του χρονοδιαγράμματος και την υλοποίηση των συμφωνηθέντων με τακτικές επισκέψεις στο χώρο του βιολογικού, με γνώμονα πάντα τη προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων των οικισμών.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν:Από την Ομοσπονδία: ο Νικηφόρος Φρατζέσκος- Πρόεδρος Διασυλλογικού & Συλλόγου Τσονίμας , ο Θέμιστοκλης Μακαντάσης- Αντιπρόεδρος Διασυλλογικού & Πρόεδρος Συλλόγου Πανοράματος , ο Θανάσης Αντωνιάδης- Ταμίας Διασυλλογικού, ο Στέλιος Γρηγοράκος- Πρόεδρος του Συλλόγου Περιγιάλι, ο Σπύρος Ιορδανίδης-Πρόεδρος του Συλλόγου Συρί, ο Βαγγέλης Ταράσης-Γραμματέας Συλλόγου του Περιγιάλι

Από την ΔΕΥΑΤΗΛ: Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤΗΛ Σταύρος Κρητικός, ο τεχνικός ασφαλείας Σωκράτης Βαρβιτσιώτης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Αντώνης Κωστάλας .

Για το Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος             Ο Γραμματέας

Ν. Φρατζέσκος          Μ.Ναυπλιώτης

diasyllogiko-deyathl1diasyllogiko-deyathl2

Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr


Παράκληση προς λουόμενους - επισκέπτες

Αγαπητοί επισκέπτες και λουόμενοι

 • Διατηρούμε τη παραλία και τους κοινόχρηστους χώρους πάντα καθαρούς.
 • Προστατεύουμε τη βλάστηση της παραλίας.
 • Ο καθένας μας είναι το καλό παράδειγμα στον διπλανό του.
   

το ΔΣ Ανεμουρίου


Εργασίες εξωραϊσμού στην Τσονίμα

Αγαπητά μας μέλη,

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος μας ολοκλήρωσε την ειδικές  κατασκευές για την τοποθέτηση των κάδων στο χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων απέναντι από το Σύλλογο και στη παραλιακή Τσονίμα – Περιγιάλι.  Με τις κατασκευές αυτές εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η διαρκή καθαριότητα των χώρων .

Επίσης ο Σύλλογος ολοκλήρωσε όπως και κάθε χρόνο την κοπή των χόρτων στο περιβάλλοντα χώρο του Συλλόγου αλλά και κατά μήκος της οδού Ανεμουρίου.

Με την έμπρακτη συμμετοχή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και την βοήθεια του Δήμου, καλλωπίστηκαν τα φυτά κατά μήκος της παραλίας και εξωραΐστηκε ο χώρος.

Τέλος είναι σε εξέλιξη με πρωτοβουλία και έξοδα του Συλλόγου οι εργασίες συντήρησης ( τρίψιμο και βάψιμο), των 10 φωτιστικών κολονών της παραλίας.

Εντός του μηνός  Ιουνίου θα ειδοποιηθείτε να συμμετάσχετε στην δράση  ‘ Η Τσονίμα πάντα καθαρή’ που γίνεται πλέον κάθε χρόνο στη Τσονίμα.
Παρακαλείσθε για οποιαδήποτε πληροφορία η αίτημα σας να απευθύνεστε στο γραφείο του Συλλόγου κάθε Κυριακή (10-11).

Tο Δ.Σ. Ανεμουρίου


Έκτακτη Ανακοίνωση!

Αγαπητά μας μέλη,

Σας ενημερώνουμε ότι οι προσπάθειες της αστυνομίας, σχετικά με τις ληστείες στις περιοχές μας, είχαν θετική κατάληξη. Έχουν συλληφθεί ήδη 6 άτομα και έχουν βρεθεί κρησφύγετα με κλοπιμαία. Όπως μας ενημέρωσαν από το  τμήμα Ασφαλείας  θα κληθούν όσοι έχουν προβεί σε καταγγελία, προσκειμένου να αναγνωρίσουν από φωτογραφίες τα αντικείμενα που τους έχουν κλαπεί.

Tο Δ.Σ. Ανεμουρίου


Απέναντι στους επίδοξους διεκδικητές για τον λόφο του Προφήτη Ηλία το «Διασυλλογικό»

profitis-hlias1

Δελτίο  Τύπου  της Ομοσπονδίας ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ: Βρωμοπουσι, Ναυταθλητικός όμιλος, Πανόραμα, Περιγιάλι, Συρί, Τσονίμα.

Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου  και ώρα 11.30 π.μ  πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας, συνάντηση μεταξύ του αντιπροσώπου του Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία, του Νομικού Συμβούλου της Μητρόπολης κυρίου Κ. Βλάχου, του Δημάρχου Λαυρεωτικής κυρίου Δ. Λουκά, του Αντιδημάρχου κυρίου Γ. Αδάμη, του Τεχνικού Συμβούλου, του Νομικού Συμβούλου των παρεμβαινόντων υπέρ του Δημοσίου κυρίου Π. Λεβεντάκου και των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας:  Προέδρου Ν. Φρατζέσκου, Αντιπροέδρου Θ. Μακαντάση και του Γ.Κερένη.

Όλοι μαζί συντασσόμαστε απέναντι στους επίδοξους διεκδικητές και με μοναδικό στόχο να κρατήσουμε ανέπαφη τη φυσική ομορφιά της χερσονήσου του Προφήτη Ηλία.

Στη συνάντηση  συμμετείχε  επίσης η  πραγματογνώμων που έχει ορισθεί από το δικαστήριο  προκειμένου να γνωματεύσει για  το δημόσιο ή μη χαρακτήρα του λόφου του Προφήτη Ηλία. Η πραγματογνώμων ενημερώθηκε από το νομικό μας σύμβουλο σχετικά με τα στοιχεία που της έχουμε ήδη παραδώσει και αποδεικνύουν το δημόσιο χαρακτήρα της έκτασης.

Με γνώμονα τη σημασία, που οριοθετεί για μας τους οικιστές ο Ναός του Προφήτη Ηλία, εκτιμούμε ότι για πρώτη φορά οι φορείς (Μητρόπολη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής και Δημοτική Αρχή) συμμετέχουν ενεργά και με ουσιώδες ενδιαφέρον στην αναβάθμιση της περιοχής μας, εξυπηρετώντας  τον ιερό σκοπό της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του λόφου του Προφήτη Ηλία.

Κατ’ αρχάς τους ευχαριστούμε και ελπίζουμε  να συνεχίσουμε τη συνεργασία με αίσθημα ευθύνης, όπως άλλωστε επιτάσσει ο τόπος που όλοι αγαπάμε  και με κοινό στόχο την ποιοτική του αναβάθμιση.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ συνεχίζει έναν αγώνα 10 ετών, προασπίζοντας για ακόμα μια φορά τα δίκαια αιτήματα των οικιστών  και  είμαστε πάντα ανοιχτοί σε όσους θέλουν να είναι συνοδοιπόροι και να αγωνίζονται ενεργά για το παρόν και το μέλλον της περιοχής μας χωρίς κωλυσιεργίες.

Για την Ομοσπονδία

Ο                                Ο                                  Ο

 Πρόεδρος              Αντιπρόεδρος               Γ. Γραμματέας

Ν.Φρατζέσκος        θ.Μακαντάσης             Μ.Ναυπλιώτης

Πηγή: www.lavriaki.gr
© 2014, Εξωραϊστικός Σύλλογος Tσονίμας Λαυρεωτικής - Το Ανεμούριο